Translate

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Huoltopäivä

Kävimme uittamassa varpaita siivouksen jälkeen

La Coruna on Galician alueen pääkaupunki
Tänään oli "savolainen suursiivous" - kaikki ulos - siivoten sisällä  -ja kaikki takaisin. Aikaavievä proseduuri ja hetken kuluttua kaikki on taas samannäköistä, veneessä kun ei tuota tilaa ole liikaa. Pyykkiäkin oli kertynyt taas muutaman viikon ajalta melkoinen kasa ja pyykkituvalla sai juosta edestakaisin, osa kuivattiin rummussa ja osa kuivatettiin roikottamalla veneessä mitä mielikuvituksellisimissa  paikoissa. Juuri kun meillä oli täysliputus päällä,saimme vastavierailun Suomipojilta, sillä  Adelanten miehistö kävi tervehtimässä iltapäivällä. Vaihdoimme kuulumisia ja pojat  aikoivat vielä jatkaa tänään matkaa alaspäin. Nopeampi vene ja hyvä miehistö, mikäpä siinä vaikka ottaisi pidempiä etappeja. Lupasimme seurata ja jospa vaikka tavattaisi Kanarialla ennen ARC starttia.

Monet lukijat ovat kyselleet AIS- järjestelmän seuraamista ja varsinaista matkaamme voi tosiaan seurata osoitteessa: marinetraffic.com   etsintä   serena.fi   sailingvessel    Pidämme AIS:in päällä liikkeellä ollessa, yleensä sammutamme sen satamassa virran ja  itse laitteen säästämiseksi.
Jotkut ovat kyselleet, nukkuuko sitä hyvin, kun toinen jää ohjaamaan yksin, pimeässä vieläpä. Alkuun se oli vaikeaa, sillä näki vain mielikuvia, mitä kaikkea toiselle voi sattua ja uni ei meinannut tulla. Mutta kaikkeen tottuu.Valjaiden käyttö on ehdoton ja kannelle ei ole asiaa, ellei toinen ole tajuissaan. Suihkussa käydessä toinen on vieressä, sillä suihkuhan on ahterissa ja uimataso vedenpinnan yläpuolella. Siitäkin on helppo kadota, jollei toinen seuraa.Kunhan olosuhteet ovat otolliset, ajattelimme harjoitella Man Over Board- tilannetta, joten Hentti veteen ja minä kaasupohjassa karkuun...

Kyselkää ihmeessä, jos joku asia askarruttaa mieltänne, vastaan mielellään eikä tyhmiä kysymyksiä siis ole olemassakaan. Kiva kun jaksatte seurata matkaamme ja olette kiinnostuneita.

2 kommenttia:

Kuopion eläkeläinen kirjoitti...

Olenkin miettinyt, oletko "Almatomu" ollenkaan terve, kun et ole jokapäivä päässyt siivoamaan...vaan sieltähän se siivousintokin pilkistelee välillä ;)
valokuvissa on ollut tosi kivoja yksityiskohtia matkaltanne ja juttuja on ollut kiva lukea(kun vaan aina muistaisin käydä täällä blogilla...
(ps eläkepäätös tuli jo syyskuun alusta, joten joutavaa aikaa on...

Arja kirjoitti...

Okay, eli saadaan molemmat ollan joutilaina...