Translate

perjantai 14. lokakuuta 2011

Laskuveden aikaan

Laskuveden aikaan ihmisillä tulee kiire, sillä silloin on ”sadonkorjuun” aika. Yleensä naiset keräävät rannoilta rapuja, simpukoita ja kaikkia mereneläviä. Varustukseen kuuluu kumisaappaat, ämpäri tai saavi  ja talikkoa muistuttava vempain, millä maata kaivetaan.  Työ muistuttaa kaukaa katsottuna meidän perunannostoa käsipelillä. Kun saavit alkavat täyttyä, saapuu ”tukkuostaja” paikalle pakettiautolla, jonne tavarat lastataan ja kerääjät saavat rahansa. Kello tikittää ja aurinko paahtaa kuumana, joten ei siinä raha helpolla tule. Emme uskaltaneet kysyä, paljonko saavillisesta simpukoita saa, mutta tuskin siinä miljonääriksi tulee. Täytyykö tässä laajentaa vapaa-ajan toimintaa ja hankkia vielä kumisaappaat – purjehdussaappaat ovat turhan hienot liejussa kaivellessa.


3 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Voi ku ihanaa lukea teijän matkaa. Melkeen ko ois itte mukana. Mä en oo nähny mustekalaa ko paneroituna ja lautasel. Nauttikaa, vaik näköjään nautitteki.

mika kirjoitti...

morjens maailman matkaajat! onko veneen laitteet toimineet? muistakaa huoltomahdollisuus bahamalla marraskuussa,tammikuussa ja huhtikuussa.

hauskaa purjehdusta

t:mika

Arja kirjoitti...

Tuijall vaan terveissii, jotta mukaan mahtuu, sie oot viel niin pikkunenkii ja syöt nii vähäse.

Hi Mika- watermaker toimii ja autopilotti sun muut härpäkkeet, joten vielä ei huolta häivää, mutta skoolataan onnistuneitten asennusten kunniaksi marraskuussa, tammikuussa ja huhtikuussa.