Translate

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

AVARA LUONTO

Istuin lauantaina anopin tv:n ääressä katsellen Avaraa Luontoa. Upea dokumentti oli kuvattu Punaisella merellä ja Persian lahdella, pääasiassa veden alla.
Ruudussa vilisi vain tuttuja eläimiä - rauskuja, kilpikonnia, delfiinejä, rapuja, siipisimppuja ja vaikka mitä. Kaikki tuo hienosti kuvattu materiaali oli meidän arkipäivää matkalla, vaikkei sitä silloin oikein ymmärtänytkään.

Olemme saaneet olla onnekkaita, että koimme kaiken tuon ja pystymme vielä muistelemaan sitä!
Sinun arkipäiväsi, johon ehkä kuuluu työ, lämmin suihku, pyykinpesukone, valtavalla valikoimalla varustettu supermarket, auto, kiire, sanomalehdet, uutiset...  Tuo kaikki oli meille kuin tv:stä näkyvä dokumenttisarja, kun saavuimme Suomeen. Outoa ja kummalista.


Suosittelen kyllä kaikille irtiottoa elämästä - kaikki asiat saavat uusia ulottuvuuksia.
Arkipäivän itsestäänselvyyksistä tuleekin juhlallisuuksia elämässä, esimerkiksi ensimmäinen palkka - rahaa ei ole viimevuosina tullut, sitä on vain mennyt... tai että ruokakauppaan on vain parin minuutin matka - tai että suihkuvettä riittää ja riittää.

Dokumentissa meri oli rauhallinen ja kuvittelin sinne mielessäni purjeveneen, jota valkoiset ehjät purjeet kuljettivat eteenpäin. Ensimmäistä kertaa kuvittelin meidät istunmassa veneessä ja koin tuon hetken positiiviseksi. Ehkäpä joku päivä vielä istumme oikeasti veneessä , tyynellä kelillä veneen lipuessa hitaasti eteenpäin. Suomessa.

Valokuvaus alkaa taas hiipiä elämääni takaisin.

 


 

5 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Elämä jatkuu!! :)

Elina kirjoitti...

Elämä jatkuu!! :)

Arja ja Hentti kirjoitti...

Niinpä, eikös ole ihmeellistä!!!

Anonyymi kirjoitti...

Tuolipaikkaa ja jutustelua odotellessa :)

Peggy

Arja ja Hentti kirjoitti...

Jep. Kyllä me takaisin tullaan...