Translate

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

VENE IRTI LAITURISTA


"VENE IRTI LAITURISTA TÄNÄ VUONNA" oli uuden vuoden skoolaus-huuto kavereiden kesken. Ainut asia mikä pitää venettä tiukasti kiinni laiturissa on talomme, joka on myynnissä ja odottaa uusia asukkaita.Ilman heitä veneemme pysyy laiturissa ja aikataulu muuttuu tietenkin.
Alkuvuosi on siitä kivaa aikaa, että suurin osa laskuista tupsahtaa maksettavaksi juuri näihin aikoihin. Saakin olla tarkkana tuleeko vahingossa maksaneeksi koko vuoden , esimerkiksi vakuutusmaksun, jota ei sitten voikkaan hyödyntää, kun vene on matkalla.
Kuulumme ns.riskiryhmään ja harva vakuutusyhtiö haluaa tällaisia maailmanmatkaajia kontolleen.Joudumme ottamaan vakuutukset Englannin tai Tanskan kautta, asiasta täytynee ottaa vielä selvää myöhemmin. Andersson, tuo kokenut purjehtija Haverösta, on luvannut neuvoa lisää
Tässä odotellessa olemme kuitenkin optimistisia ja varustamme venettä sekä aivoja tulevaa varten.Tänään aloitimme päivän tyhjentämällä lumen veneen kannelta, sillä veneemme menee sisälle halliin ja siellä olisi tarkoitus käydä wc:n kimppuun,pentreyn säilytystiloihin parannuksia, akkujen kiinnityskin on varmistettava,jos satutaan menemään ympäri kovassa myrskyssä. Lista lienee pitkä ja ehkä sinulle pitkästyttävä, joten palataan asioihin joskus myöhemmin.
Ensi viikolla piinataan aivoja menemällä CEVNI-kursseille, jonka Paraisten Venekerho järjestää kuin tilauksesta. CEVNIhän tutustuttaa meidät Euroopan sisävesisääntöihin.Sitä tulemme tarvitsemaan , kun menemme välimerelle Euroopan kanaalien kautta.
Kurssin lopussa on tutkinto, jossa tarkistataa onko omaksunut riittävät tiedot....Se on sitten suotavaa, että jompi kumpi saisi tutkinnon läpi.!
Eli nyt sitten taas kertaamaan vanhoista kirjoista veneilyn sääntöjä, jotka meinaavat näin talvella unohtua, kun ajoneuvona on vain auto.

1 kommentti:

Maj kirjoitti...

Också om ni betalar era försäkringar för hela året så borde ni få tillbaka pengar om ni säger upp dem efter halva tiden!
H Maj