Translate

perjantai 6. toukokuuta 2011

Ne lukijat, jotka eivät tarkemmin tunne meitä, kerrottakoon, että olemme kulkeneet sorkkarauta ja pensselit kädessä viimeiset kymmenen vuotta ja remontoineet vanhaa ja nyt jo siis myydyksi tullutta taloa. Arvata saattaa, että nurkkiin on kertynyt kaikenlaista konetta, pyttyä, sutia yms tarpeellist, jotka oli vuosien saatossa heitetty piharakennukseen. Alkuviikko menikin sitten lajitellessa ja lahjoitellessa kaikkea ylimääräistä ympäri Paraista. Mottomehan on ollut " Ei mitään käyttökelpoista roskiin" Riemunsekaisin tuntein lattia alkoi paljastua jo keskiviikkona, vaikka olimme budjetoineet urakkaan kokonaisen viikon. Ylimääräinen aika on plussaa  ja päätimme pitää torstaina Hankintapäivän.
Aloitimme käynnin verhoomossa, joka verhoilee purjeveneen patjoja uuteen uskoon.Venemessuilla Ruotsissa osui silmään 70-luvun retrokangas, josta verhoillaan parasta-aikaa istuinosia, muihin osiin valittiin Elinan kanssa samaa turkoosia, muttei niin rajulla kuviolla.Ne löytyi Eurokankaan valokoimista, samoin verhokankaat.
Olimme mielestämme ajoissa tilaamassa verhokankaita tänään, mutta saimme kuulla, että toimitusaika voi olla jopa 6 viikkoa!!!!! Voi jukra, pahimmoillaan kankaat ennättävät tulla pari päivää ennen suunnitetua lähtöpäivää, jolloin olisi kai muutakin tekemistä kuin istua singerin ääressä.
Samasta kaupasta löytyi kankaat Hentin Elvis-pukuun, vanhakun alkaa lahota kovan käytön jäljiltä ja on tainnut mies laihtua Viking-Linen ajoilta, joten puku on ollut turhan suuri.Valkoinen värikin on varmaan reissussa arka, joten valikoimme rohkeasti lilaa.Siinäpä sitä on ompelijalle puuhaa väsätä niittejä ja glitteriä pukuun.Kerron myöhemmin miten puvun kanssa kävi.
Seuraavaksi maalikauppaan.Veneeseen pitäisi saada maalauksen jälkeen takaisin Malön kullanvärinen ohut raita, .Provärissä tuli hyviä neuvoja ja niinpä lähdimme sieltä syli täynnä purnukoita, niin maalia kuin vahaakin.
Jos ihmettelette miksi AINA mainitsen nimeltä paikat, johtuu se siitä, että olen ollut tyytyväinen palveluun ja he mielestäni ansaitsevat maininnan.
Söimme lounasta Peterin kanssa, hänhän auttoi  Henttiä löytämään  uskomattoman pienet keikkalaitteet, jotka yritämme saada mahtumaan veneeseen mukaan.
Joka paikassa ihmiset kyselevät reittisuunnitelmia, mutta nolo juttu, emme ole ennättäneet perehtyä vielä niin kaukaiseen asiaan..onhan lähtöön vielä aikaa .Otetaan varman päälle ja sanotaan, että Ainakin Korppooseen...

Ei kommentteja: