Translate

torstai 9. toukokuuta 2013

Kohti AzoreitaJotkut teistä jo tietävät meidän suunnitelmista sen vähäisen, mitä me itsekin.  Serenan kokka kääntyy täältä Puerto Ricosta kohti Bermudaa ja sieltä kohti Azoreita. Jarrua ei laiteta Bermudan kohdalla, elleivät dieselvarannot ole huventuneet jo alkumatkasta.

Mieleni on haikea, kun taakse jäävät Karibian tutut saaret, turkoosin kirkkaat vedet kaloineen, ihanat tuoreet hedelmät, paikalliset sekä purjehdusystävät. Ja aurinko. Reggae, soca ja salsa. Taakse jää myös Tyynimeri saarineen. Mutta kukapa tietää, milloin seuraavan kerran taas saavumme tänne.
Vaikka tulemmekin nyt kohti Eurooppaa, ei uteliaisuus ole vielä lannistettu – niin monta paikkaa on vielä nähtävänä…Venettä on varustettu ylitystä varten tuskanhien valuessa otsasta – lämpötila veneen sisätiloissa on 37 astetta ja sekin on siis varjossa! Tehokkuus on nolla ja hommat etenevät hitaasti. Vähän kadehdittaa laitureissa seisovat jahdit, joissa on ilmastointi kokoajan päällä (vaikka paattia käytetään muutamia tunteja kuukaudessa). Hikisten hetkien pelastuksena ovat olleet Teemun ja Lotan kanssa vietetyt lounastauot ja piiiiiitkät illalliset. Hyvä ruoka – parempi mieli.
Eräänä iltana meillä oli ”movienight”. Istuinkaukaloon viriteltiin videotykki (Mariasta!) keikkakaiuttimet (Serenasta!) ja iso lakana, mikä toimitti valkokankaan virkaa. Siinä meni muutama tunti mukavasti leffaa katsellessa.

Turvallisuuspuolella on kaikki staagit ja vantit käyty läpi, samalla mastoon kiipeämisellä on nostoköydet tarkistettu. Puomien kiinnityskohdat syynätty. Moottoritilan kansi on tiivistetty.

Purjeet tsekattu läpi ja ommeltu heikoimmat lenkit. Jolla ja moottori pesty ja huollettu sekä kiinnitetty tukevasti. Veneen pohja on putsattu puhtaaksi, sillä pienikin vauhdin menetys alkaa tuntua monen viikon matkalla.

Ivecon janojuomaa dieseliä on kannettu  320 litraa ja generaattoria varten bensaa 60 litraa. Kyllä nyt passaa. Diesel maksaa kokonaista dollarin litra eli jotakuinkin 0.8 e litra.
Vettä on 570 litraa, josta on juoma/talousvedeksi varattu 60 litraa. Ja voi olla, että watermaker toimii, ellei vene keiku liikaa.


 


Lapset takapenkillä...Eräänä päivänä delfiinipari kävi satama-altaassa pyörähtämässä veneen vieressä - ikäänkuin onnentuojana. Harvinaista nähdä niitä satamassa muten!

Sään suhteen saamme tietoa satelliittipuhelimeen. 

Kuivamuonaa on tankattu lokerot täyteen ja inventoitu tarkasti vihkoon. Vessapaperia. Talouspaperia. Mehua. Rommia. Keksiä. Pähkinöitä. Olutta.
Tuoretavara hankittiin tänään ja lihat on marinoitu tai paistettu valmiiksi dogibageihin.
Ruokaa ja juomaa on laskettu vähintään 4 viikon ajaksi.

Tässä kolme viikon suunniteltu menyy:

Kookoskanaa+wokkivihanneksia
Liha+ uunivihannekset
Salaatti ja paistettua- sitruunamarinoitua kanaa
Tortilla+ loput paistetuista lihasta
Tonnikalatortilla
Ankkaa+ uunivihannekset
Avokado+plantana+raejuustosalaatti

Porkkanasosekeitto
Nakit ja muusi
Cornedbeef+riisi
Riisi+rapulaatikko
Tonnikalaporkkanapasta
Linssisoppa
Pekonitomaattipasta

Pizza
Ankkaa+uunivihannekset
Cornedbeef+pasta
Chorizomunakas
Jotain kivaa soijarouheesta
Hernekeitto
Papupihvit + muusi

Aamiaiseksi pikapuuroja tai kotijogurttia, leipää etc.
Välipaloiksi hedelmiä, tuoreita niin pitkälle kuin niitä piisaa, sitten purkkipuolelta.
Suomiosastolta löytyy vielä näkkileipää, hapankorppuja, näkkileipää, kuivattuja suppilovahveroita ja Pandan lakuja. Varastoa ovat täydentäneet lapset ja serkkupoika – kiitos vaan!

Niin ja Hentin kalaonneen ei ole luottamista…


Näillä eväillä köydet irtoavat ja matka alkaa pe 10.5 Karibian aamulla. Seuratkaa Spottia…

7 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

No niin. Turvallista kotimatkaa. Nauttikaa nyt vielä ennenkuin palaatte Sydmon työleirille. Talkooporukka odottelee malttamattomana.

Anonyymi kirjoitti...

Äitienpäiväterveiset täältä Airiston aalloilta! Oltiin pikkuristeilyllä m/s Rudolfiinalla ja nautimme hyvästä ruuasta ja tutuista maisemista upeassa kevätsäässä! Meillä oli mukavaa pariskunta pöytäseurana, kas kummaa purjehtioita teidän kotisatamastanne!
Hyvin teillä hommat hanskassa ja nyt sitten tuulta purjeisiin ja vähitellen kotia kohti! Toivotamme teille kaikkea hyvää ja mukavia tuulia vaaroja varoen och ta vara på varandra!

Sköt om er och lycka till på färden, Mia och Christer

Anonyymi kirjoitti...

Hej på er

Vi ska ut på "långseglats" i sommar. Hela 10 veckor på Östersjön. Stort för oss...:)Göta Kanal, Göteborg, Danmark, Tyskland o sen hemåt.
Lycklig hemresa till er och välkommen hem till Europa!
Carola o Björn

Vellamo kirjoitti...

Mukavaa matkaa teille. Taidatte olla jo pitkällä menossa!

Anonyymi kirjoitti...

Det går undan och ni tycks styra direkt mot Azorerna! Bra med Spot-sijaintipalvelu så vet vi var ni är. Hoppas allt går bra!
Maj

Anonyymi kirjoitti...

Hejsan!
Ni tycks ha bra fart på, hoppas det fortsätter så!
Azorerna är ett fint ställe att landstiga på efter flera veckor till havs.
Ta ett mineralvattensbad på ön
Saô Miguel!
Välkomna till Europa!
Peggy

Arja ja Hentti kirjoitti...

Voi jukra, teillähän alkaa olla siellä paras sesonki edessä veneitten kanssa! Nauttikaa kaikki kovasti, Suomen ja Itämeren veneilyn kaltaista ei ole toista!!!
Spotti oikkuili muutamana päivänä, mutta on muuten loistokeksintö.