Translate

perjantai 3. toukokuuta 2013

Sun Bay Marina, Fajardo, Puerto Rico

 MUKAVAA ELÄMÄÄ MARINASSAVappuaatosta lähtien olemme olleet yhden korkean loikkauksen verran laiturista. Kiinteä laituri ja reilu puolimetrinen vuorovesi vaikuttavat tietenkin veneen kiinnitykseen - liian tiukkoja köysiä ei voi laittaa, vaan elämisvara on jätettävä.
Satama tarjoaa venepaikkoja vajaalle 300 veneelle ja rannalla on 4 kerroksinen ”teline” vielä 100 veneelle, jotka saavat ilmakylpyjä. Veneet otetaan hyllyltä alas aina tarvittaessa.
 99% veneistä on nopeakulkuisia viikonloppuveneitä, jotka on varustettu järeillä moottoreilla ja kalastusvempaimilla. Kolme 250 hevosvoiman ulkomoottoria ripirinnan on se yleisin voimanpesä 
 veneen takaosassa.
 

Mutta onhan täällä muutama purjevenekin, niin kuin nyt Serena ja Maria. Suomiveneet vierekkäin, mutta silti joudumme kiertämään laiturin kautta, mennäksemme kylään.
Vajaan viikon aikana on Teemun ja Lotan kanssa tullut vakiintuneita rutiineja – lounas Mariassa ja illallinen Serenassa. Eilen oli torstai ja tietenkin hernekeittolounas syötiin kauniin Marokossa tehdyn pöydän ääressä. Marialaiset keittivät sopan ja me veimme salaatin.

Illalla Marialaiset tulivat punaviini-liha-pekonipadan kanssa kylään ja meiltä tuli uunista sweetpotatoeslaatikko. Alkupalana oli vesikastanjoita (kaikille ensikertaa) kaneli- chili- vanilja- kookosöljy kastikkeessa ja juomana Teemun tekemä Painkiller. Hyvä keino tappaa päivän rasituksesta tullut kipu kropasta.
Vapun herkut katettu kauniilleS/y Marian pöydälle.


Olemme ahkeroineet viime päivät veneidemme kimpussa. Veneissä olevat työt voidaan karkeasti jakaa kahteen osaan – Pink Job ja Blue Job.
Pinkkiä on tiskaaminen, ruoanlaitto, pyykkihuolto, siivous … eli vähän niin kuin naisten hommat
Sinistä on sitten moottorihommat, sähkötyöt, pohjanputsaus, rikaus… eli ne miesten työt
Niinpä Lotta onkin sitten vaihtanut uuden akun, Teemu tehnyt ruokaa. Minä olen vaihtanut sikaflexit ja Hentti pessyt köysiä. Tuuli on ollut olematon ja hiki virtaa.


Vessaan ja suihkuihin on matkaa kolmenkymmenen venepaikan verran. Kauppa- ja pesulareissua varten tarvitset auton ja onneksi niiden vuokraus täällä on edullista. 42 dollaria ja vuokra-auto oli lähtökuopissa laiturin päässä. Kolmen vuorokauden ajan Kolhoosi-Toyota & Teemu kiidättivät meitä San Juanista – Ponceen. Takakontti pullisteli päivän ruoka-ostoksista, puhtaasta pyykistä tai venetarvikkeista.


Teemu & Lotta & vesiputous

Venepaikka maksaa 1.50 dollaria/feet plus verot eli Serena yömaksaa n. 45 euroa yö. Poikkeuksellisesti hintaan SISÄLTYY sähkö ja vesi! Ja torakat saa kaupan päälle.
Ankkiripaikkoja täällä ei montaa ole, mutta kerrankos tuota marinassa nukkuu hyvin...
NAAPUREITA                                                                                                                                                                          

Ei kommentteja: