Translate

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

ROV-aluksen ottamia kuvia lisääMelkoisen paljon hometta sisällä, kaikki tavarat ylösalaisin, pöytä rikki...

ROV-aluksen vierailu veneessä

Saimme tosiaan sähköpostina kasan kuvia ranskalaiselta tutkimusalukselta.
Myöhemmin tuli uusi sähköposti, jossa he pahoittelivat, ettei heillä ole nostoliinoja nostaakseen Serenaa ylös tutkimusalukseen. Samaisessa viestissä kysyttiin, olisiko veneessä jotain, mitä kaipaamme... Harmillisinta oli, että pääsimme lukemaan tuon viestin liian myöhään, kun he olivat jo jatkaneet matkaa.
Olisihan siellä vaikka ja vallan mitä mukavaa muistoa. Mutta toinen juttu olisi ollut, mihin he olivat matkalla ja miten ne tavarat saataisiin Suomeen.

Kokemuksesta jo tiedämme, että Ranskan Sotalaivaston lokakuussa pelastamat tavarat ovat edelleen ongelmana Martiniquella ja niiden lähettämisestä on tullut ERITTÄIN suuri ongelma. Kaikki läpivalaisut, rahat ja viranomaisten säännöt laittavat melkoisia jarruja tavaroiden takaisin saamiseksi.
Kassin lähetys tulee maksamaan noin 500 eikä meillä ole varmuutta, onko siellä mitään säilyttämisen arvoista vai saammeko sillä rahalla vain rikkonaisia tavaroita.
 Jäävätpähän kummallisesti löydetyt ja lähetetyt tavarat ainakin erikoisiksi muistoiksi.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jo on ollut hipat. Pistetty vanhan hyvän tavan mukaan ns. kämppä remonttiin… Tuolla ei taitaisi olla paljonkaan säästettävää.

Kassi kannattaa järjestää kotiin. Tietokoneiden kovalevyt on aika hyvin ilma- ja vesisuojattuja ja niiltä olisi varmasti ihan mahdollista palauttaa niin valokuvat kun lokikirjatkin (olettaen, että jälkimmäiset on siellä alunperinkään). Ihan kylmiltään levyjä ei ehkä kannata tulille lyödä, mutta asiantuntijan avustuksella sieltä data varmasti kyllä löytyy.

Jos itse olisin teidän tilanteessa, niin luultavasti pelaisin mahdollisimman varman päälle ja lähettäisin levyn (levyt) asiantuntijalle. Taikureita hekään eivät ole, mutta tekevät tiedon palauttamista ammatikseen ja esimerkiksi Ahlbergin hinnat yksityishenkilöille on varmaan mahdollisuuksien rajoissa. Luultavasti teidän levyt eivät varsinaisesti ole edes rikki, joten palautus olisi luultavasti hyvin yksinkertainen ja helppo toimenpide.

Jos tätä mahdollisuutta ajattelisi käyttävänsä, niin kaikkein tärkeintä on, että kun saatte koneen, levyt etc. itsellenne, niin älkää tehkö yhtään mitään. Jo pelkkä levyn käynnistäminen voi tuhota dataa. Älä siis tee levyille mitään!

Tässä firman menettelytapaohjeet tilannetta varte http://www.ahlbergdata.com/fi

Ja täällä hintaesimerkkejä http://www.ahlbergdata.com/fi/node/130

Ps. En ole firman palkkalistoilla enkä edes käyttänyt sen palveluja. Muistan vain melko äskettäin lukeneeni siitä jonkin lehtiartikkelin ja jäi nuo hinnat mieleen.

Arja ja Hentti kirjoitti...

Kiiitos kovasti neuvostasi. Taidamme tarvita juuri asiantuntijaa, ettei arvokkaat muistot tuhoudu.
Saimme juuri kassin kotiin viimeviikolla ja nyt tavarat vain kuivuvat. Katsotaan miten joulun jälkeen saadaan homma hoitoon.