Translate

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Tohtorilla


Lenovo uusi osoite olisi voinut olla tässä


Kasvoillani mairea hymy, kun rakas, vanha Lenovoni kilahti käyntiin. Tuttu taustakuva tervehti minua ja tuttua tutumpi käyttöjärjestelmä vei minut ajassa kauas taaksepäin. Hyvä Lenovo ja hyvä Windows 7!!!!
Salasanaa sai miettiä, sillä sitä ei ole tullut käytettyä puoleen vuoteen. Koneeseen on tullut kummallinen, ikään kuin vanhan pakeliitin haju. Ja kansi on hivenen homeinen.
Mutta tutut näppäimet ja Microsoft World. Ihanaa.

Ms Lenovolle ja Mr Panasonicille oli varattu yhteinen aika klinikalle maanantaina 30.12. Googletimme Turun seudulta sopivaa tohtoria, joka voisi vilkaista, millaisia sielunvammoja koneet olivat saaneet. Taannoinen myrsky, pitkä yksin olo veneessä ja ranskalaisten pelastuksen jälkeen pitkään hylätyksi tuleminen Martiniquella olivat varmasti jättäneet jälkensä syviin syövereihin.
Soitimme Turun ATK – huoltoon, josta vastasi iloisesti Antti Vuohelainen.
Antti lupasi tutkia asian vielä saman päivän aikana ja niinpä otimme Ms ja Mr vähän homeisissa laukuissaan Audin takapenkille ja ajoimme Saippuakeskukseen, Turkuun.

Antti kuunteli tarkkaavaisena ja sanoi laittavansa kovalevyt heti tutkinnan alle. Lenovolle oli tullut mukaan laturi, sen sijaan Panasonic oli ilman virtaa ja ilman laturia. Antti oli kehitellyt laturin ja sai virtaa koneeseen, kun se vaihe tuli käsille.

Molempien koneitten diagnoosi oli (tiedostojen kopiontien jälkeen) hyvä – ei merisairautta, ei Alzheimeria eikä karibialaista virussairautta. Voi jukra, sekä Ms että Mr saivat terveen paperit. Niinpä sitten kirjoitankin tätä tarinaa Lenovollani täällä Kopparössä, Hentin äidin yläkerrassa.
Hentti tutkailee omaa konettaan, jossa on kuvia ajasta ennen matkaa.
Siellä on taannoiset Uuden Vuoden juhlat, Marien valmistujaiskuvat, Mikon ja Tiinan häät, Liatriksen Leffen 50 – vuotiskuvat ja ties mitä. Onneksi kaikki saatiin takaisin tänne Suomeen.

Vaikka kaikki tietävät, kuinka tärkeää olisi siirtää tiedostoja ulkoisille kovalevyille, se aina kummasti unohtuu. Aina se Huominen on hyvä päivä tehdä se. Ja jos ne kovalevyt ovat samassa paikassa kuin itse kone, eipä siitä aina ole välttämättä hyötyä. Niin kuin meidän tapauksessa purjehtiessa – kovalevy oli siellä missä konekin onnettomuuden sattuessa.

Kysyin Antilta ATK-huollossa käydessämme, mikä olisi tärkeintä jos kone (oli se tietokone, kännykkä tai mikä tahansa elektroninen vempain) on saanut vettä tahi kosteutta niskaansa.

Vastaus oli selkeä ja yksinkertainen:
ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ LAITA VIRTAA PÄÄLLE. ANNA VEMPAIMEN KUIVUA JA VIE SE ASIANTUNTIJALLE. 

Kyllähän se pitäisi tietää, että virta ja vesi on yhtä kuin oikosulku, mutta kuulemma suurin osa on uteliata kokeilemaan, josko se toimisi, kun laittaa virran päälle.

Mr Panasonic ja Ms Lenovo kiittävät Anttia hyvästä yhteistyöstä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Så fantastiskt att era datorer fungerar. Måste föra min externa hårdskiva för omstart, inte trodde jag att det skulle gå åt det hållet,och dessutom tog jag bort mina foton från den dåvarande datorn eftersom jag behövde minneskapacitet.
Förresten, har fått två mejl från hankalahti@gmail.com där det står "I would like to add you as a friend" och eftersom jag är misstänksam när det gäller allt som inte helt tydligt är skrivet av nån som jag känner så har jag inte svarat på mejlet eller klickat på länken. Har ni nånting med saken att göra eller inte?
Gott Nytt år!
Maj

Arja ja Hentti kirjoitti...

Hej .Du är nu redan andra, som meddela att har fått likadant meil- Vi har INTE skicka den, så svarar inte. Gått Nytt År Maj

Anonyymi kirjoitti...

Jag gissade lite det!
Maj

Anonyymi kirjoitti...

olen kans saanu meili en avannut ;). Hyvä et koneet pelittää. T. Raija Sundström PS HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Arja ja Hentti kirjoitti...

No niin. useimmat ovat saaneet meiltä aidon näköistämeiliä, jota ei siis olla lähetetty. Hakkerin työtäkö? Tärkeintä on vain siirtää moinen heti roskakoriin eikä avata.
Hyvää Uutta Vuotta kaikille meilin saaneille ja muillekkin