Translate

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Vapaa päivän harrastuksia

Aamulla suuntasimme auton kohti Turkua ja mielessä miljoona asiaa, jotka olisi kiva saada pois aivojen valikosta, sillä siellä tuntuu olevan täällä hetkellä ruuhkaa.
 Koska tulevalla matkalla dieselin tankkausasemia ei ole yhtä tiuhaan kuin Suomessa, vaikuttaa se moneen käytännön asiaan. Ensimmäinen lienee kaikista selvin- purjeet ovat meidän paras kaveri ja purjeiden paras kaveri on passeli tuuli.Joten virta-avainta käytetään harkiten ,mielellään ei laisinkaan .
Toiseksi: Purjeveneessähän sähköä saadaan sekä dieselillä että aurinkopaneelilla ja  joskus käyttämällä generaattoria, mikäli sellainen on. Kuten jo aiemmin mainitsin dieselin saannnin vaikeuksista, niin ilmaista ja helpoimmin tarjolla olevaa energiaa saamme siis auringosta ja siitä sitä pitäisi jakaa jääkaapille, valaistukselle tutkalle ,autopilotille, tietokoneelle ja ties mille. Alat varmaan ymmärtää ,että olemme enemmän kuin kiinnostuneita energian säästöstä. Niinpä hankimme tänään kasan led-valaisimia, sillä ne vievät todella vähän virtaa.Kävimme ensin  venetarvikeliikkeessä, jossa myyjän tietämys ja innostus oli nolla luokkaa ja harmitti, että olikin tullut ajaneeksi sinne turhan takia.Menimme sieltä Humaliston sähköön ja täytyy myöntää, että myyjissä on eroa! Jukka kertoi asiantuntevasti teknistä tietoa ja uskaltautui suosittelemaan lamppuja kertomaamme käyttötarkoitukseen. Nähtäväksi jää, kuinka valomme tulevat toimimaan.
 Terveydenhuoltoonkin on investoitava lähtöhulinoissa, joten tänään oli vuorossa hampaat. Hammaslääkärin kysellessä syitä käynnille, kerroin matkasta ja ehdotin, josko katsoisi sillä silmällä, ettei heti tarvitsisi mennä
hoidattamaan hampaitaan maailmalla.Lupasi ja tekikin samantien paikan korjauksen.Siinä suun ollessa täynnä vanutuppoja kertoili ohessa omasta monen vuoden haaveestaan  moottoripyörämatkasta.Yritin kannustaa mumisemalla tasaisin väliajoin , että mene nyt ihmeessä, älä odota, että joku tulee hakemaan tai tekee matkajärjestelyt puolestasi, päätät vain ja menet! Oman matkan kertomisen myötä on tullut kivoja tilanteita ja ihmiset alkavat kertoa omista haaveistaan, toivottavasti joku heistä saisi inspiraation ja alkusysäyksen haaveen toteuttamiseen .
  Ostoslistalla on nykyisin vain tilaihmeitä. Silmät etsivät kaupasta esim paistinpannua, jonka voisi laittaa uuniin ja kansi menisi näppärästi nurinpäin kaapissa.Jo viidennen kaupan jälkeen (Hentti parka...) voi onnistua yrityksessä. Ilmatiiviit ja siis Oikeasti Ilmatiiviit rasiat ovat kovassa huudossa, sillä niihin voi varastoida kuivattuja sieniä, jauhoja, hiutaleita ym tarvittavaa.Hankinnat jatkuvat...
  Vene tuli kuin tulikin maalattua, uudet pressut tilattu ja patjat on verhoiltavana.Käytämme aina jos on mahdollista paikallisia ammattilaisia, jotta saisimme saariston elämään.
  Verhoilun värien ja materiaalien valinassa turvauduin monen vuoden ystävän Elinan apuun, sattuu olemaan sisustusalalla ja luotan hänen makuun. Ovat tulossa mukaan matkalle jossakin vaiheessa Matin kanssa ja saavat siten tutustua omien valintojen tuloksiin lähemmin . Väreiksi  valittiin raikasta turkoosia, retro tyyliin ja beesiä sekä luonnonvalkoista, eiköhän ne raikasta 70-luvun venettä kummasti.Kunhan on valmista, saatte nähdä tuloksen!
Ja tänään taas pakkasimme jokapäiväiset laatikkomme, tällä hetkellä viimeisimmäksi pakatun kyljessä komeilee numero 36- siitä on hyvä jatkaa.
Panasonic cf-19 hiljenee ja sekä kone että käyttäjä alkavat ladata akkuja....

1 kommentti:

Maj kirjoitti...

Jag brukar förvara mjöl och socker i saft- eller limsaflaskor av plast. Borde hålla tätt, och är lätta att stuva.Men olja och sånt skall man tydligen inte förvara i annat än flaskor som är gjorda för just det ändamålet.
H Maj