Translate

torstai 16. elokuuta 2012

Suoraa vaiko kiehkuraa


Nyt jo kokeena kesätyöntekijänä olen huomannut suuria eroja suomalaisessa ja karibialaisessa kampaamotoiminnassa ja asiakkaiden toiveissa.
 Täällä ei nojailla seiniin eikä katsella televisiota kesken leikkauksien. 3-6 tunnin istuminen täällä olisi katastrofi, mutta Karibialla se on arkipäivää – eväät mukaan ja aika menee rattoisasti saippuaoopperaa seuraten. 

 Asiakkaillani on 100 prosenttisesti omat hiukset ja vielä ei ole tullut vastaan värikkäitä irtolisäkkeitä omaavia asiakkaita. Tosin olen ollutkin vain pari päivää viikossa töissä enkä ole muistanut kysyä, montako irtolisäkettä Carola laittaa viikkotasolla. Peruukki, joka on arkipäivää tuolla lämpöisessä maanosassa, tuntuu pukevan suomalaista vain hätätapauksissa tahi naamiaisissa.

 Suoristuspermanenttia ei ole kukaan vielä tilannut, sen sijaan suurin osa suomalaisista unelmoi luonnonkiharaisesta pilvestä kasvojen ympärille. Karibialla kiharat on julistettu pannaan ja suurin unelma on litteä ja vaalea hius. R-kioskin kokoisia myymälöitä, joissa myydään peruukkeja ja irtolisäkkeitä, löytyy joka puolelta. Valikoima on valtava ja kulutus suuri. Meillähän irtolisäkkeitä ostetaan vain parin promillen höyryssä Tallinnan puolelta.

Suoristusrautoja meillä on kahta mallia, sen sijaan Karibialla niitä löytyy joka kampaamosta 12. Lämmitysuuni rautoineen on isompi kuin kassakone ja muuten - kassakonetta en nähnyt missään kampaamossa!

Kaupan hyllyt pursuavat suoristavia pomadia - volyymiä antavia tuotteita tuskin kukaan haluaisi siellä ostaa. Joskus näkee paikallisen kävelevän luonnolliset hiukset hulmuten ja niistä tulee mieleen muhkea Terijoen salava.

Ammattitaitokisassa voitaisiin varmaan mitellä heidän upea letitys vastaan suomalainen tarkka hiustenleikkaus!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kuitenkin ettet tehnytkään luvattuja rastoja minulle. Ilman silmälaseja kun ei voi olla ihan varma puuhailustasi, selän takana. Enkä myöskään tarvinnut peruukkia, vaan ammattitaito oli onneksi kunnialla tallella.

Peggy

Arja ja Hentti kirjoitti...

Himoitti vähän ne rastat ja Mindyn hiukset olisivat olleet vielä paremmat, mutta maltoin mieleni....

Peggy kirjoitti...

Huh onneksi Mindy sai pitää suurimman osan hiuksistaan. Kiitos siitä :)
T.Peggy