Translate

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Usein kysyttyä

Taas muutama uusi ilmaan heitetty kysymys


Miten paljon tulee tapeltua, kun olette paljon yhdessä ja ahtaissa tiloissa? Haluatko kuulla kaunistellun version vaiko koko totuuden....?
Tosiasiassa murhaveitsiä ei ole kaivettu kertakaan esille ja mereen hyppäämistä ollaan vain ajateltu.
Suurimmat riidat tulevat siitä samasta- purjehditaanko vai ajetaanko moottorilla... Muuten tappelut ovat kotimaassa  jo tutuksi tulleita, joita voi aina uudelleen lämmitellä.

Montako myrskyä ja vaaratilannetta merellä on ollut?
Eipä montaa. Jouluaattona yksi ja muutama ukkosmyrsky keväällä. Eikä tilanteita joka olisi voitu laskettua vaaratilanteeksi. Paitsi ellei laske laiturin paria irronnutta lautaa Hollannissa sellaiseksi.

Pelastuslautan paikasta on ollut paljon keskusteluja 
Suurimmalla osalla veneilijöistä on pelastuslautta keulan ja maston välisellä alueella.Paikka ei liene niitä helpoimmin lähestyttäviä kovalla kelillä!
 Meillä Hentti (Vikin Linen 225 pelastautumisharjoitusten jälkeen ) ilmoitti jyrkästi paikan olevan mahdollisimman lähellä ja vaaratilanteessa helposti lähestyttävä. Joten lautta on takahytin kannella ja sen saa siitä nopeasti mereen, tarvitsematta kiiivetä kannelle lainkaan. 
Muuten on ollut turvallinen olo, kun mukana on noin monen harjoituksen läpikäynyt purjehduskaveri. Kiitos Viking Line! 

Missä vene nyt on?
Grenadassa, Grenada Marinessa ja siis maalla, ei meressä. Paikan kuukausi maksu lienee alle 300 euroa ja nostot ja laskut veloitetaan tietysti siihen lisäksi. Paikka on vartioitu ja lupasivat ilmoittaa, jos hurrikaani tekee veneestämme tulitikkuja. Takaisin paluuta  sinne jäivät odottamaan lakkauksesta halkeilleet puuosat ja ehostusta kaipaava pohjamaali.

 
Naapurin vene pukeilla.

Ei kommentteja: