Translate

perjantai 28. syyskuuta 2012

FIFTY FIFTY


Istun bussissa läppäri sylissä, Hentti ratkoo vieressä sudokua. Matka Paraisilta Helsinkiin kulkee haikeana. Taakse jäivät taas tärkeät ihmiset ja olo on yhtä syyllinen kuin viime vuonna veneen suunnatessa keula edellä kohti uusia seikkailuja. 

Syyllinen siitä, että ottaa oman pikku palasensa sosiaalisesta kanssakäymisestä kapsäkkiin tai ettei pysty ottamaan osaa läheisten arkeen. 

Toinen jalka jäisi Suomeen jatkamaan helppoa, tuttua elämää. Toinen jalka kurkkii uteliaana, mitä uutta edestä löytyy. Samaan aikaan kun hienot ruskavärit ilmoittavat tulostaan alkaa tuulen ja sateen tuoma kylmyys harmittamaan. Mielessä hohtaa se Karibian lämpö, johon oli niin kyllästynyt kesän alussa. Kyllä ihminen on kummallinen kapistus.

Kesä vaihtui syksyyn ja kolme kuukautta Suomessa meni nopeasti, liekö osana ollut kaikki ne 44 kyläpaikkaaa (!!!!) missä tuli käytyä eikä kaikkiin suunniteltuihin edes ennätetty. Audi sai mittariinsa lähemmäs 6000 kilometriä ja hiuksia tuli leikattua monen metrin tai kilon verran. Suurinta terveyshuolta aiheutti Hentin punkin purema ja siitä seuranneet sydänoireet. Ei tainnut olla maailman paras kaveri se punkki…

Lento kohti Lontoota lähtee huomenillalla ja matka jatkuu sunnuntaiaamuna Grenadaan. Mahtaa tullimiehellä olla ihmettelemistä kapsäkkien sisällöstä, sillä niihin on sullottu Ivecon uusi mittaritaulu & öljyfilttereitä, hiomakone, kuivattuja sieniä ja marjoja, Suomilahjoja purjehduskavereille ja kaikkea tavanomaista lomamatkatavaraa, kuten teleskooppikävelysauva, josta tuleekin kamerajalusta. Ja tietty monet eri hiustenleikkaussakset.

Vene odottaa kaikkien saamiemme tietojen mukaan kiltisti pukeilla Grenadassa, hurrikaani ei häirinnyt sen lomaa. Nähtäväksi jää homeen määrä tai elektroniikan elovoimaisuus. Taas on tottuminen kolhuihin päässä ja kyynärpäissä – ja edessä on se veneessä asumisen ihanuus tai kurjuus.

Kiitos kaikille saunantarjoajille, cateringpalveluille, lypsyttäjille, punkinpoistajalle, juomanlaskijoille, asunnon- ja mökinlainaajille, työpaikan tarjonneille, marjojen kuivaajille, pitkähiuksisille ja muuten vaan meihin törmänneille.

Herja ja Hantti  tai Harja ja Höntti  saapuvat Helsinkiin… Purjehdusbreikki alkaa olla loppusuoralla….

Ei kommentteja: