Translate

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Parlez vous francais?Koputuksesta veneen kylkeen se kaikki alkoi, kun kahden Serenan miehistö Karibialla tutustui toisiinsa. Eikä silloin olisi voinut uskoa suppilovahverokeittolautasen ääressä istuessa, että niitä kerättäisiin vielä yhdessä samana syksynä Suomen metsissä!

Naispuolinen kapteeni Francoise saapui Suomeen maanantai- iltana Pariisista ja jo tiistaina keräsimme mustikoita ja kantarelleja Hyvinkään metsistä. Sormenpäänkokoiset mustikat saivat meidän sekaisin ja suuren ihmetyksen valtaan, saatikka niiden määrä – niitä tuntui olevan joka puolella ja paljon. Pariisilaisen silmissä se oli kaiketi paratiisi, vielä kun niitä sai poimia niin paljon kuin jaksoi. 


Mustikat ja sienet ovat päässeet kuivurin läpi laihduttuaan ranskalaiseen kapsäkkiin ja osa lähtee meidän mukana Karibialle. 

”Suomi tutuksi viikossa” olemme käyneet Porvoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä ja tietysti Turun ympäristöä on koluttu aina Korppoota myöden. Olemme tutustuttaneet Francoisen Suomen kansallisruokiin, kuten kesäkeittoon, saaristolaislimppuun, leipäjuustoon ja kaikenmuotoiseen kalaan savustettuna tai graavattuna. Vielä mikään ei ole jäänyt syömättä, olisiko se ehkä mämmi?


Lisää kuvateksti

Ja totta kai kun Suomessa ollaan, on sauna pakollinen ja uimisesta kylmässä merivedessä on saanut bonuspisteitä. Ennen mereen pulahtamista hän kysyi, miten nopeasti se helikopteri sitten tulee apuun?
Merivesi oli vain 17 asteista, mutta rohkeasti hän meni veteen näytettyäni ensin esimerkkiä samalla kertoen, että nythän sinulla vasta onni kävi, kun meri ei vielä ole jäässä. Toinen pulahdus sujui kuin suomalaiselta konsanaan.

Suurta ihastusta ovat herättäneet meidän matonpesupaikat, astiankuivausritilät kaapin sisällä, puuston ja vesistön määrä sekä kauppahallit. Silloista, veneistä ja kesämökeistä puhumattakaan. Suurin yllätys on ollut suomalaiset design tuotteet  ja kierrätysmateriaaleista tehdyt tuotteet.

Kielenä meillä on ollut pääasiassa englanti, jotta muutkin pysyvät kärryillä, mutta välillä on vaihdettu ajatuksia ranskaksi.

Saaliimme: 12 litraa mustikoita ämpäriin, litra suuhun
                     10 litraa kanttarelleja ja kymmenen kappaletta suppilovahveroita
Metsässä samoiluaika: kuusi tuntia

Vraiment super travail, n`est ce pas?

4 kommenttia:

Nalle kirjoitti...

Mahdollinen ratkaisu vuotavaan moottoritilan luukkuun:
Peitä alareuna tuorekelmulla ja ruuttaa tarpeeksi sikaflexiä tms. yläreunaan. Sulje luukku, mutta ei ihan tiukasti. Jätä pariksi päiväksi rauhaan. Sika muodostaa muotoon prässätyn tiivisteen, joka irtoaa alareunasta tuorekelmun ansiosta.

Mahdollinen ratkaisu mudalle tuoksahtavaan vedentekokoneen veteen: Aja vedentekokone vähän joka päivä. Jos on liian paskainen merivesi, aja puhdistettua vettä läpi uudelleen. Jos vedentekokonetta ei ole käytetty viikkoon, vaihda filtterit. En tiedä, oliko tästä apua, mutta ajattelinpa vain... Hyvää matkan jatkoa!

Arja ja Hentti kirjoitti...

No hyvä juttu, täytynee kokeilla, varsinkin sikaflexjuttu kuulostaa hyvältä!!!! Sussa on kyllä keksijän vikaa ja kiios kun pääsemme apajille.

Pepita kirjoitti...

:DDD HEJ...HEIPPA.... Parempi myöhään...jne TERVETULOA - VÄLKOMMEN!! (kuiskaten - milloin aloitat kampaamo-hommat? Olen eksyksissä tukan leikussa...) Terv.Hälsn.Kramar o ja haleja Pepita

Arja ja Hentti kirjoitti...

Heippa vaan ja kiitos!!!!!! Olen aloittanut jo ja pian lopetan, sillä lähdemme takaisin syyskuun lopulla, mutta olen vielä töissä Hair Unitissa pari päivää viikossa - joten tervetuloa! Kram Arja