Translate

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Le Marin, Martinique
Paikka on melkoisen iso, satamaan mahtuu 700 venettä ja ankkurissa lienee 300. Ja uponneita tai hurrikaanien viskomia veneitä on vaikea laskea. Vesi on sameaa eikä uimaan tee edes mieli. Jollamatkan aikana saatat yllättyä, kun näet veneen maston törröttävän metrin verran vedenpinnasta ja vieressä muistona kelluu jollan ponttooni, ikäänkuin remmarina.


Täällä on valtavat määrät vuokra- ja charterveneitä. Ylituotantoa on tarjolla ja täältä saisi halvalla veneen. Katamaraanit ja purjeveneet ovat olleet kovassa käytössä vuokralla ollessaan, mutta kaipa niistä saisi kelpo veneen itselleen. Jos nyt lähtisimme samalle matkalla, kuin vuonna 2011, ostaisimme veneen ehdottomasti täältä ja laittaisimme sen kuntoon.

Moni täällä asuu veneessä ja työskentelee maissa, Euroopan säännöt kun pätevät täälläkin. Paikallinen kampaajanikin asustaa veneessä jo kolmatta vuottaan ja on tyytyväinen elämäänsä.

Monet veneet näyttävät hylätyiltä ja järkyttäviltä, mutta silti niistä kömpii joku aamuisin ulos ja meloo rannalle.  Asumiskustannukset eivät nouse korkeiksi kun sähkö on ilmaista ja ruokakin täällä on melkoisen edullista.


Saari vaikuttaa enemmän Ranskalta kuin Ranska itse. Patongit, juustot, bonjourit ja halaamiset kuuluvat arkipäivään. Mutta se Karibian ystävällisyys on hävinnyt jonnekkin…

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sydämelliset onnittelut synttärisankarille! Paljon Onnea ja myötätuulta sekä hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta teille molemmille sinne kauas. toivottaa Maria ja Juha

Arja ja Hentti kirjoitti...

Kiitos kovasti. Hyvää Joulua teillekkin sinne valkoiseen maahan t.Arja ja Hentti