Translate

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Arkielämää edelleen Dominicassa

Viime yö ei poikennut juuri edellisistä. Heräämme vuorotellen vinkuviin tuulenpuuskiin ja sadekuuroihin. Tarkistus ankkurin pitävyydestä tapahtuu joko kurkistamalla keulaluukusta tai kävelemällä puoliunessa ulos. Sadekuurot puolestaan pitävät huolen, että keulaluukkua avataan ja suljetaan vuoronperään. Hälytyskellona toimii varpaiden päälle osuva sade.

 Söimme aamiaiseksi omatekoista jogurttia ja paikallisia banaaneja, joita Martin toi taas ison nipun lahjaksi. Joimme kolmistaan aamukahvit keskustellen linnuista ja luonnosta. Siinä rupatellessa unohdin keulaluukun auki ja sade pääsi kastelemaan lakanaa ja patjaa, mutta tuuli kuivasi ne hetkessä.  Kello 9.00 Hentti haki jollalla puusepän, joka on tehnyt uuden tiikkisen ankannokan ja kuskannut sen verstaalta polkupyörällä rantaan.  Kovat aallot ovat pistäneet entisen säpäleiksi ja uuden tekeminen vaati tarkkoja mittauksia sekä muutamia jollamatkoja, hinta-arvio oli kuitenkin vain 20 euroa. Loppujen lopuksi hän pyysi työstä tarvikkeineen vain 12.50, joten annoimme vähän ylimääräistä ”matkakuluihin”. Minulle jäi vielä lakkausoperaatio ennen kuin kapteeni ruuvaa sen kiinni.  Inspiraatiota odotellessa…

 Pesin käsipyykkiä uimatasolla seisoen meriveden huuhdellessa varpaita. Ohi viiletti jollia, kuka oli menossa hakemaan vettä maista, kuka vei koiria lenkille ja joku lienee menossa hedelmäostoksille. Kaikki vilkuttivat iloisesti ohi ajaessaan. Paikalliset oppaat kuskaavat veneillään ihmisiä retkille tai vuokraveneitten matkustajia maihin. Veneet nielevät kymmenen matkustajaa kerrallaan, jollaan mahtuu vain 2-5 kelistä ja jollasta riippuen. Mahtavatko vuokraveneilijät olla tottumattomia jolla-ajeluihin vai kyllästyneitä matkojen määriin porukan ollessa sen verran iso?

Olen yrittänyt saada Sannan tuomia hiusmainoksia pysymään veneessä tai jollassa, mutta tuuli vie aina voiton ja täytyy odotella parempaa keliä. 

Odottelemme myös pakettia Suomesta. Kaasupullot ovat ruosteenpeittämät ja venttiili oikuttelee, lienee hapettunut kovissa olosuhteissa. Hannes laittoi uuden kaasuventtiilin jo kaksiviikkoa sitten postiin. Posti saapuu saarelle maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, joten joka toinen päivä on käveltävä katsastusreissu keskustaan. Postissa pakettien seuranta tapahtuu manuaalisesti kirjaamalla vihkoon saapuvat (ja kaiketi lähtevät) eikä heillä näytä olevan yhtään tietokonetta. Vaan vihkossa ei näy yhtään Suomesta tullutta pakettia.

Ei kommentteja: