Translate

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Perjantai eli postipäivä Puristin greippimehua aamiaiselle, yhdestä greipistä tulee yksi iso mukillinen hyvää mehua. Greipit ovat  täällä mehukkaita ja niitä kasvaa joka puolella. Laitoin uuden satsin jogurtttia tulemaan - sitä kun ei myydä joka kaupassa. Keitän 6 dl vettä, sekoitan siihen 12 vettä ja 6 dl maitojauhetta sekä 2-3 rkl maustamatonta jogurttia. Hyvä jogurtti valmistuu 5-6 tunnissa,sillä lämpötila on täällä siihen sopiva.

Pyykit, roskat ja vesiastiat mukaan jollaan ja vetinen matka maihin alkoi tutusti. Roskien suhteen täällä ei ole selkeää käytäntöä. Toisinaan joku paikallinen( usein aineita nauttineena)  soutaa kanootilla veneen viereen tarjoten roskien kuljetus palvelua maksua vastaan. Vielä ei ole selvinnyt, menevätkö roskat tienvarteen, mihin ne voi itsekin viedä vai onko heillä jalostuneempi muoto jätteidenkäsittelystä. Onneksi pulloista maksetaan pantti ja niitä kierrätetään täällä ahkerasti. Sen sijaan metallia tai kompostoitavaa tavaraa ei eritellä lainkaan. Harmi, sillä niin paljon kun täällä syödään hedelmiä.


Lähdimme aamukävelylle tietä ylöspäin. Rinteessä näytti asuvan vauraampaa väkeä, sillä talot olivat uusia ja suurikokoisia ja yleensä pihassa seisoi hieno maasturi. Television tai radion ääni kuului joka puolelta. Televisio näyttää olevan must tässä maassa, sillä pienimmissäkin puuhökkeleissä on aina televisio, mutta pyykit pestään käsin tienvieressä olevien vesipisteiden läheisyydessä.

Vastaamme käveli nainen kantaen pään päällä isoa muovisaavia. Saavi oli täynnä vihanneksia ja hedelmiä, joita hän myi talosta taloon. Tarjosi meillekin ja koska ne olivat niin hyvännäköisiä, ostimme reppuun täytettä. Keräsin teinviereltä sitruunaruohoa ison nipun ja löysimme maahan pudonneita mangoja. Harmi vain, kun ne eivät olleet ihan kypsiä. Mangoja tulee tänä vuonna paljon ja sato valmistuu huhtikuussa.

Kolibrit lentelivät puissa ja näimme suuren liskon, josta onnistuin nappaamaan kuvan. Yleensä ne vilistävät vauhdilla karkuun. Vuohet laiduntavat mitä ihmeellisimmissä paikoissa, joskus ne saavat olla vapaana, joskus on solmuinen köysi kaulasta kiinnitettynä puuhun.

Rannalle palatessa fregatit ja pelikaanit lentelivät saalistaen kaloja kirkkaasta vedestä. Joskus kalastajat heittävät niille rippeitä mereen ja silloin alkaa kova taistelu.

Palasimme veneelle syömään linssikeittoa lounaaksi ja paikallista patonkia kyytipojaksi. Pian saamme startata jollan ja tehdä reissun postiin, jospa paketti Suomesta olisi nyt saapunut.

Ei kommentteja: