Translate

torstai 26. heinäkuuta 2012

Suomi, Parainen, Pargas


 Istun asunnossa, jonka hyvä ystävämme lahjoitti meille käyttöön. Asunto on kaunis kuin koru, huoneet ovat korkeat ja lattia on sitä vanhaa kaunista kalanruotoparkettia. Ikkunasta näkyy ”Suntti” eli joki, joka kulkee kaupungin läpi. Hentti rämpyttää lainakitaraa ja kirjoittelee laulujen sanoja käsin vihkoon – sekä kitara ja sanat ovat Karibialla… 


Mukava työpäivä takana, kiva tavata taas asiakkaita ja kuulla kuulumisia.  Minä kirjailen, välillä eksyn laulamaan tutun kappaleen mukana ja näppäimet eivät toimi musiikin tahdissa.  Ja istuessani koneen ääreen olen autuaasti unohtanut ne miljoona hyvää ideaa, joista olisin voinut kirjoittaa. Kaipa olisi opeteltava pitämään vihko mukana, johon ajatuksia voisi kirjoittaa milloin vain ja missä vain.


Karibialla emme ole törmänneet myrkyllisiin tai vaarallisiin eläimiin, mutta täällä ne vaanivat joka puolella. Kyykäärme ja punkki ovat tehneet lähempää tuttavuutta Hentin kanssa, viime mainittu tuli suoraan iholle lupaa kysymättä. Sai saaristolaispoikakin nyt ensimmäisen kerran punkinjäljen selkäänsä. Seuraillaan, mitä tuleman pitää.

Pari viikkoa sitten olimme saunomassa ystävien luona. Rantakäärme loikoili rantakalliolla ja luikerteli pois kameran äänen kuultuaan, vaan onneksi ei halunnut tulla uimaan. Saunan jälkeen oli tiedossa ruokaa, mutta kukaan ei varoittanut etukäteen ruoan määrästä.  Ruokapöydältä meinasivat katketa jalat, sillä sen verran olivat kolme kokkia loihtineet pöytään.  

Find a snake!

Eilen saunoimme (saunomme nykyisin vähän niin kuin varastoon talvea varten melkein joka ilta ja vieläpä eri osoitteessa) varmasti Suomen , tai ainakin Paraisten tai ainakin Kopparön lähimpänä merta olevassa saunassa. Rannalla uiskenteli kesäinen silkkiuikun poikanen, jolla toinen jalka oli vain koristeena. Se roikkui hyödyttömänä takana, mutta eipä se näyttänyt uintivauhtia haittaavan. Ukkonen päätti sotkea saunaillan käsikirjoitusta ja niinpä söimmekin kesän ensimmäisen kantarellipiirakan ja pihvit ym. herkut sisällä.
Meitä hemmotellaan joka osoitteessa hyvällä ruoalla ja seuralla. Ja se ensin mainittu tuppaa näkymään vielä pitkään vartalossa….

Ps. Meillä täällä saaristossa on hyvä pyöränvuokraussysteemi  - ota Paraisilta, palauta vaikka Korppooseen! 

Ei kommentteja: