Translate

tiistai 3. heinäkuuta 2012

SUOMI - FINLAND

Vantaa - Espoo - Hyvinkää - Leppävirta -Kuopio....

Hiljaisuus. Viileää. Valoisaa. Ensimmäinen yö nuorisomme luona opiskelijaboxissa  ei ollut pätkäyö, niin kuin kaikki Karibialla vietetyt yöt tuppaavat olemaan. Öisin herätään yhtä usein kuin vastasyntyneen vauvan hoito vaatii. Vaan Espoossa ei herätty kuumuuteen, ei moskiittoihin eikä sateeseen. Ja mikä parasta, sai vetää peiton korviin! Hassuista jutuista sitä on iloinen ….


Nuorison kanssa syömässä

Railwaystation in Helsinki

Fresh strawberries


Asuntomme Hyvinkäällä näytti tasan siltä, ettei kukaan asu siellä. Numeroidut pahvilaatikot seiniä vasten ja huonekalut kummallisesti sijoitettuna ja kauhea kasa mainospostia oli oven edessä.  Kyltti, jossa ei toivottu mainoksia, oli kadonnut ties minne. Imurin, rätin ja raivaustöiden jälkeen alkoi kodin tuntua löytyä. 

Vaatekaappien valikko oli surkea – talvivaatteita ja talvikenkiä, pipoa ja hanskaa. Anttilan ale sai vaatettaa meidät kesä ”helteitä” vastaan. Tuntuu kummalliselta, kun kaikki on lähellä ja tuntuu oudolta liehua ostoskeskuksissa. Kaikilla on kiire ja ostetaan niin paljon. Liekö kaikki niin tarpeellista…

Intercity- juna vei meidät etelästä alle neljässä tunnissa Pieksämäelle, josta jatkoimme isän kyydillä Leppävirralle. Kylläpä kaikki on vihreää ja lupiinit kukkivat kauniisti teiden varsilla.


Ensimmäinen tehtävä oli tarjota vanhemmille Ti –punchit ja sitten oli saunan vuoro.  Tummassa vanhassa hirsisaunassa oli tietenkin saunavihta odottamassa ja hihittelimme mitähän karibialaiset sanoisivat sen käytön nähdessään. Sielläpäin pestään rantahiekalla aviopuolison selkää, mutta täällä hakataan vastalla/ vihdalla, mitä sanaa sitten olettekin tottuneet käyttämään.


Heatingwood for the Sauna

Normal temperature is  80 - 100 C !!!!!Olemme päässeet melko sujuvasti 7 tunnin aikaeroon sisälle. Valoisuus öisin kummastuttaa. Mutta viileä ilma on saanut meihin eloa – kävelyvauhti lenkillä on viisinkertainen, vanhempieni kaikki ikkunat kiiltävät puhtaina, olen ottanut pääpestin keittiöstä ja askarrellut kummitytön kanssa barbinvaatteita.
Ei kommentteja: