Translate

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

ERILAISIA VESSAREISSUJA (GRE)Sunnuntaiaamu. Kello kuusi. Nousen nihkeitten ja myttyisten lakanoitten keskeltä ylös. Ei huvittaisi lähteä vessaan, mutta pakko kai antautua. Uimatasolla odottavat kengät ovat vain kuraiset, eivät täynnä vettä, sillä tänä yönä ei ole satanut.  Laskeudun tikapuut alas ja pomppaan liejuiseen maahan.  

Linnut laulavat ja jatkavat pesintäpuuhiaan naapurin puomin päässä olevaan reikään. Pesäpaikka on sen verran kuuma, että hautomisen tarkoitus on varmasti vain viilentää munia…


Matka vessaan kestää kuutisen minuuttia ja siinä kävellessä ohitan satoja pukeilla olevia veneitä. Nojaavat tikapuut ja lähellä olevat kengät kertovat sisällä olevan asukkaita. Mukaan mahtuu muutamia ”unohdettuja ”veneitä, kun rahat ovat loppuneet. Liekö vene lopulta telakan omaisuutta?


Vettä on satanut kesän aikana paljon ja se on muuttanut maan paikka paikoin vellovaksi. Liejua on kaivettu pois ja tilalle on tuotu hiekkaa, missä on yli puolet simpukoita, jotka ajan myötä murskautuvat palasiksi. Kaivoin eilisellä vessaretkellä esille koristeeksi kauniin yksilön.

Aamuvirkut (tai -hätäiset…) ovat liikkeellä ja osa ryhdistäytyy ottamalla suihkun. Sen merkitys onkin täällä kuumuuden keskellä vähän epäselvä, sillä olet yhtä nihkeä heti suihkusta tultuasi kuin sinne mentyäsi. 

Kuumuus on lamaannuttanut meidät ja kuluneen viikon aikaansaannosten määrä on vähäinen. Se on kuulemma normaalia, sanoivat naapurin Gerald ja Louise. Kanadalaisilla kone käynnistyy aina vasta viikon totuttelun jälkeen. Veneemme ovat telakan peränurkassa, jossa on rauhallista, mutta tuuli ei löydä tänne. Maa on märkä, ilma seisoo ja moskiitot vaanivat heti auringon laskiessa. Keulaluukun päällä on aina hyttysverkko ja yöksi laitamme pistorasiaan antimosquitopullon. Säärissäni on vain 103 pistoa, miten paljon niitä olisi ilman suojatoimenpiteitä?

Pimeään aikaan vessareissuun kuuluvat otsalamppu ja lukuisat isot sammakot, jotka uhkaavasti tuijottavat sinua väistymättä mihinkään. Muutama kulkukoira on ottanut telakan kodikseen ja seuraavat sinua makupalojen toivossa. Älykkäimmät ovat oppineen eri veneilijöiden ruoka-ajat ja tekevät gourmetkierrosta sen mukaan.
 
Kookosjuoma virkistää

BEFORE

AND AFTER


PAIKALLISTA HIEKKAA

RUOKAA ODOTELLESSA

TAIDOKAS PESÄ


ÖIDEN PELASTUS

Ei kommentteja: