Translate

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

KOTI KEIKUU JÄLLEEN (GRE)

Perjantaina Serena keinui nätisti neljän ison pyörän välissä. Kiiltävänä ja uutukaisessa pohjamaalissa pojat laskivat sen ammattimaisesti veteen, minne se kuuluukin. Veneen vesillelasku on aina jännitysmomentti- starttaako kone ja vuotaako vene. Tällä kertaa juu ja ei. 

Sinne jäivät verenhimoiset moskiitot ja hiekkakärpäset rannalle ruikuttamaan, kun otimme etäisyyttä rannasta. Meillä oli vielä paljon korjattavaa, joten jäimme lahteen ainakin lähipäiviksi.

Veneessä tuntuu kokoajan olevan joku paikka rikki ja epäergonomisia korjauspaikkoja saa tämän tästä käydä läpi. Tekniikka on kovilla näissä ilmastoissa, mutta ilman niitä elämä on vaivalloista.
Vedentekokone oikkuilee ja toivotaan, että vuoden vanha kone menisi vielä takuun piikkiin. Tällä hetkellä se sylkee suolavettä makeanveden sijaan.

Kilpailemme nykyisin Fortumin sähköntuotannon kanssa, sillä hankimme tuuligeneraattorin D 400.
Kapistus tuottaa hyvällä tuulella (10 m/s) sähköä 16 ampeeria tunnissa. Vertailuksi kerron, että jääkaappi syö 3 ampeeria tunnissa. 

Asentaminen olikin sitten hauskaa puuhaa, sillä generaattorin tukijalka valmistui vasta maanantaina. Tarkoitti käytännössä Henttiä istumassa taavetin päällä, työkalut naruissa kiinni ja alla syvä meri.
Assistenttina kuulin kaikenkielisiä voimasanoja poranterän yrittäessä porautua ruostumattoman teräksen läpi. Generaattorin kasaaminen englanninkielisten tekstien ja huonojen kuvien kanssa sai samat saatesanat. Mutta siellä se nyt surisee ja toivottavasti ei lähde uimaan.


Kiva uusi lelu


Elämä alkaa taas maistua mukavalta keikkuvassa kodissa. Raikas tuuli virtaa veneen läpi, kiva liplatus kuuluu ympäri vuorokauden ja öisin voi vetää lakanan peitoksi. Toimiva jääkappi on pyyhkäissyt ruokalistalta pussikeitot sekä tonnikalasotkut pois ja Peggykin voisi nuolaista suunpieliään maukkaasta katkarapupadasta.

4 kommenttia:

Peggy kirjoitti...

Home sweet home!
Sound like music.

Slurp, katkarapupataa!

Peggy kirjoitti...

Oh, soundsssss like music!

It´s snowing at home!

Anonyymi kirjoitti...

Kilpailetteko sittenkään Fortumin kanssa: Fortum tuottaa sähköenergiaa (mittaus- ja laskutusyksikkö kWh), kun taas teillä jokin ulkomaan ihme, joka tuottaa sähkövirtaa (yksikkö A). Sori, oli pakko.

Arja ja Hentti kirjoitti...

Ihanaa, kun saatte lunta. Nauttikaa siitä!