Translate

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Ensimmäinen siirto (GRE)Terveisiä hankalalahdesta eli Prickley Baystä


Pitkälle ei ole päästy St Davisin lahdesta. Purjehdimme tänne maanantaina, testaillen purjeita ja tekniikkaa. Rikiä säädettiin uuteen uskoon, sillä Suomessa laitettu paketti oli liian tiukka. Muistona siitä on uuteen muotoon vääntynyt katto ja maston juuren halkeama. Ne ammattimiehet ja kalliit laskut…

Watermaker ja tutka toimivat taas, samoin kuumanvedenvaraaja. Eipä ole pitkään aikaan korjattavien lista ollut näin lyhyt.

Telakalla meille tarttui inspiraatio muilta jynssääjiltä, niinpä veneen kyljet ja metalliosat kiiltävät kuin Välimeren luksusjahtien. Osa ulkopuolen puuosista oli homehtunut kesänaikana ja kaikki lakat oli raaputettava irti ja laitettava uudet.

Innostus on siirtynyt myös patojen ääreen. Toimiva jääkaappi ja ihanat paikalliset tuotteet takaavat herkkuja joka päivälle.

Calaloo on isolehtinen kasvi, josta käytetään varsi sekä lehti ruoanlaitossa. Sitä voi paistaa lihan, kalan tai kanan kanssa. Siitä voi tehdä keittoa kurpitsan kanssa. Vain mielikuvitus on rajana. Maku on mieto ja iso nippu niitä maksaa alla euron. 

Kurpitsa täällä on oranssia ja maukasta. Siitä tulee ihana sose, jota käytetään kuin meidän perunamuusia. 

Banaaniketsuppi on mainion makuinen ja iloisen keltaisen värinen. Sitä voi lorauttaa kastikkeisiin tai käyttää salaattikastikkeen pohjana. 

Voi täällä on kovaa ja niinpä teinkin Gretan (fammon) helposti levittyvää ”oivariinia.”
500 g voita, 2 dl öljyä, 2 dl vettä ja (meri)suolaa sekoitetaan. Osaan satsista laitoin yrttejä makua antamaan.

Jogurttitraditiot jatkuvat. Jokaviikkoisen satsiin lisään nykyisin kuivattuja mustikoita makua ja väriä antamaan. Koostumus alkaa olla Valion luokkaa…

Eilen nautimme äidin antaman reseptin mukaista piirakka ja sämpylöitä
.
Hedelmäsaralla greipit, papaijat, passionhedelmät ja banaanit ovat arkipäivää.
Papaija
Papaijapuu

Hummereita jahdattu ja samalla törmätty parimetriseen rauskuun…

Elämä on siis palannut uomilleen ja tuttuja veneilijöitä alkaa näkyä ympärillä. Virallinen hurrikaaniaika päättyy tänään ja se on monelle menolippu eteenpäin.

Jatkamme loppuviikosta kohti Carriacouta ja muita pikku saaria, joissa emme vielä ole käyneet.
Ei kommentteja: