Terveisiä hankalalahdesta eli Prickley Baystä
Pitkälle ei ole päästy St Davisin lahdesta. Purjehdimme
tänne maanantaina, testaillen purjeita ja tekniikkaa. Rikiä säädettiin uuteen
uskoon, sillä Suomessa laitettu paketti oli liian tiukka. Muistona siitä on
uuteen muotoon vääntynyt katto ja maston juuren halkeama. Ne ammattimiehet ja
kalliit laskut…
Watermaker ja tutka toimivat taas, samoin kuumanvedenvaraaja. Eipä ole pitkään aikaan korjattavien lista ollut näin lyhyt.
Telakalla meille tarttui inspiraatio muilta jynssääjiltä,
niinpä veneen kyljet ja metalliosat kiiltävät kuin Välimeren luksusjahtien. Osa
ulkopuolen puuosista oli homehtunut kesänaikana ja kaikki lakat oli
raaputettava irti ja laitettava uudet.
Innostus on siirtynyt myös patojen ääreen. Toimiva jääkaappi
ja ihanat paikalliset tuotteet takaavat herkkuja joka päivälle.
Calaloo on isolehtinen kasvi, josta käytetään varsi sekä
lehti ruoanlaitossa. Sitä voi paistaa lihan, kalan tai kanan kanssa. Siitä voi
tehdä keittoa kurpitsan kanssa. Vain mielikuvitus on rajana. Maku on mieto ja
iso nippu niitä maksaa alla euron.
Kurpitsa täällä on oranssia ja maukasta. Siitä tulee ihana
sose, jota käytetään kuin meidän perunamuusia.
Banaaniketsuppi on mainion makuinen ja iloisen keltaisen
värinen. Sitä voi lorauttaa kastikkeisiin tai käyttää salaattikastikkeen
pohjana.
Voi täällä on kovaa ja niinpä teinkin Gretan (fammon)
helposti levittyvää ”oivariinia.”
500 g voita, 2 dl öljyä, 2 dl vettä ja (meri)suolaa sekoitetaan. Osaan satsista laitoin yrttejä makua antamaan.
500 g voita, 2 dl öljyä, 2 dl vettä ja (meri)suolaa sekoitetaan. Osaan satsista laitoin yrttejä makua antamaan.
Jogurttitraditiot jatkuvat. Jokaviikkoisen satsiin lisään
nykyisin kuivattuja mustikoita makua ja väriä antamaan. Koostumus alkaa olla
Valion luokkaa…
Eilen nautimme äidin antaman reseptin mukaista piirakka ja
sämpylöitä
.
Hummereita jahdattu ja samalla törmätty parimetriseen
rauskuun…
Elämä on siis palannut uomilleen ja tuttuja veneilijöitä
alkaa näkyä ympärillä. Virallinen hurrikaaniaika päättyy tänään ja se on
monelle menolippu eteenpäin.
Jatkamme loppuviikosta kohti Carriacouta ja muita pikku
saaria, joissa emme vielä ole käyneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti