Translate

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Magic house
 Vihdoinkin kunnon työtä
Varkaat varokoon

 Vanhat työkaverit kävelyllä
Malcom on ammatiltaan taikuri, joten kaikki, mitä löytyy hänen kodistaan, toimii kummallisesti.
Englantilaiset pankkitunnukset
Kopauta yöpöydällä olevaa lamppua kerran syttyy himmeä valo, toisella kopautuksella valo tulee kirkkaammaksi ja kolmannella lamppu sammutetaan. Laulaisikohan tuo, jos kopauttaa neljä kertaa.? Täytyy varoa nukkuessa, ettei heiluttele käsivarsiaan liian kanssa.
Keittiössä on vedenkeittimen kokoinen härpäke, joka suihkii tasaisesti ilmaa raikastetta. Ja varo laittamasta käsiäsi liian lähelle ylösalaisin olevaa tiskiainepullotelinettä, sillä sieltä putkahtaa pesuainetta automaattisesti. Viinipullon- ja purkinavaajan käyttöä varten tarvitsimme oppitunnin, samoin valojen sytyttämiseen huoneissa kauko-ohjaimilla.
Koska olen ollut muutaman kuukauden maalaamatta muuta kuin muumilaakson, alkoi remontti jo himottaa. Monen vuoden jatkuva remontti on aiheuttanut ”tuijotus taudin”, joten röntgensilmäni etsii taukoamatta uusia kohteita, olinpa yleisissä vessoissa tai ystävien luona kylässä. Ja mikä tuuri, Malcomilla oli maalaamattomia ovenkarmeja sekä listoja, joihin sain energiani upottaa ja maalien kuivumisajoilla oli räteillä käyttöä, tiedättehän nuo poikamiesboksit, niissä löytyy aina siivottavaa.
Mikä ihaninta, talossa on toimiva netti ja se on LUKSUSTA! Suomen jälkeen netissä olo on tapahtunut ulkona penkillä istuen, pesutuvassa, yachtclubilla, laiturilla ja ties missä kummallisissa paikoissa – täällä kone voi rauhassa olla pöydällä, voin istua alas koska huvittaa ja kirjailla, vastailla posteihin, lukea toisten blogeja tai vain surffailla!
Ihmiset täällä Englannissa ovat kovin pelokkaita omaisuutensa puolesta, ja niinpä monella on hälytysjärjestelmät taloissa, autoista puhumattakaan. Erityisesti täällä alueella on silmiin pistänyt takapihojen tiiliaitojen päälle muuratut terävät lasin palaset, onhan se yksi tapa kierrättää lasia. Joissakin on teräviä metalli piikkejä tai vyyhdelle käärittyä piikkilankaa. Jos minä olisin varas, olisin jo ajat sitten harkinnut ammatin vaihtamista tai hakenut varhaiseläkkeelle, on varastaminen tehty niin hankalaksi täällä maassa. Toisaalta kaupoissa suorastaan haastetaan varastamaan, sillä kassat ovat kaupan perällä ja sisääntulon yhteydessä kaikki on avoimesti esillä, joten kassalta poistuttuasi voit täydentää kassejasi, pääset kuulemma vaan CCTV kuviin välittömästi.
Kameroita täällä on joka puolella vartiointitehtävissä – puistoissa, satamissa, kaupoissa, kaduilla. Missä ikinä katsotkin ylös, on siellä CCTV.

Ei kommentteja: