Translate

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

CCTVPuistoja täällä Englannissa on joka puolella ja niitä käytetään ahkerasti. Ihmiset tulevat sinne autolla tai kävellen, mukanaan lapsi tai koira.
Jotta sukeltaisimme puistokulttuuriin aidolla Englantilaisella tavalla, hyppäsimme autoon ja tutustuimme lähipuistoon kävellen tuulen riepotellessa puidenlatvoja. Pahin myrsky pyyhkäisi onneksi pohjoisempana maan yli. Puisto oli Malcomin nuoruudessa hyvin hoidettu ja kaunis, mutta oli vuosikymmenien aikana saanut kasvaa umpeen. Nyt puisto oli laitettu uuteen uskoon 3,6 miljoonan punnan avulla ja oli kyllä ällistyttävän hieno. En ymmärrä paljoakaan millaisia summia Suomessa satsataan puistoihin, mutta tämä oli elämys. Lapsien leikkialueilla oli käytetty luovaa mielikuvitusta, mahtavatkohan ymmärtää, millaisia onnenpekkoja ovat?
Puistossa löytyi alueita ”viherkeilailulle”, joka on suosittu peli nykyään jopa nuorten keskuudessa.
Jalkapallolle, koripallolle, tennikselle ja maastopyöräilylle oli myös omat alueet, samoin vammaisille tehty aistialueet.
Linnuilla oli hauskannäköisiä pönttöjä puissa, mutta itse linnuston määrä oli melko pieni, miten ne nyt siellä viihtyisivätkään koirien vilistessä irrallaan joka puolella. Linnuista puheenollen, bongattiin viime viikolla silkkihaikara, valkoinen, sirokinttuinen kaunotar rannalla tepastelemassa. Ja tietty Canon oli veneessä!
Puisto oli miehitetty tietysti CCTV kameroilla, joten nuorisokin saa varoa ensisuudelmiensa seuraamista.
Jos alatte muuttua kateudesta vihreäksi ajatellessa puistoja, muistakaa jokamiehen oikeudet Suomessa, Englantilaiset eivät osaa edes uneksia täällä sellaisesta.

Ei kommentteja: