Translate

perjantai 14. helmikuuta 2014

Päivä numero yksiHeräsimme  keskiviikkona viiden aikaan aamulla kuten turistit konsanaan , sillä kuuden tunnin aikaero vaatii aina totuttelua. Istuimme Rannikkovartioston hallilla jo ennen kahdeksaa ja odottelimme Komentajaa saapuvaksi. Siinä odotellessamme koko henkilökunta saapui lipun juhlalliseen nostotilaisuuteen. Kaikki seisoivat ryhdikkäinä ja asennossa, kunnes rituaalit oli suoritettu. Sitten seurasi käskynjako.

Pääsimme Komentajan juttusille. Komentaja oli pitkän huiskea ja miellyttävä henkilö. Keskustelimme veneen tapahtumista ja lähdimme katsomaan itse venettä.

Näky oli suoraan sanottuna kaamea. Istuintyynyt oli nostettu kastumaan ulos istuinkaukaloon ja niiden alle oli tyhjennetty kaapeista tavaraa ja kaikki tavarat sisällä veneessä olivat ylösalaisin. Kaikki paikat oli pengottu ja tyhjennetty järjestelmällisesti. Siis kaaos sisällä ja ulkona.

Minun vaatteet eivät olleet kelvanneet, joten päättelimme asialla olleen miesjoukon, jolle mahtuu 42 kengät ja m- kokoiset vaatteet.

Kitara, kaiuttimet, snorklausvälineet, kaikki elektroniikka ja osa kampaamotarvikkeista oli revitty mukaan. Jopa VHF puhelin, plotteri ja vinssi oli ruuvattu irti, suomenkielinen lokikirjakin oli viety, samoin suomenkieliset DVD:t. Alkoi varkailla uuden kielen opiskelu…

On siinä varkailla ollut sydän paikallaan. Kaikki tavarat oli tyhjennetty lattioille taikka ulos. Mutta yksi vahinko niille oli käynyt tai oikeastaan kaksi – viinavarasto oli jäänyt huomaamatta (mitä typeryksiä !!!!!) ja monen tuhannen eurojen arvoinen saksivarastoni oli tallella. Vain hiustenleikkuukoneet olivat kelvanneet.

Veimme homeisia vaatteita ja tavaroita 8 jätesäkillisen verran Rannikko Vartioston roskakoriin ja kaikki vähänkin käyttökelpoinen lahjoitettiin eteenpäin vietäväksi.

Lentokaloja ja kärpäsiä oli istuinkaukalossa märkien vaatteiden seassa melkoinen määrä ja haju sen mukainen. Jääkaappiin ja siellä 7 kk muhineiden ruokien sekaan en ole rohjennut vielä kurkata, pilaan päiväni joku toinen kerta. 

Ne tavarat, mitä saimme pelastettua, raahasimme asunnolle, pesimme ja nyt mietitään mitä niille tehdään. Ovatko ne sen arvoisia, että kannattaa maksaa rahtia Suomeen.

Jatkamme asioiden juridisia selvittelyjä ja niistä sitten ensikerralla.

Kun varasimme matkaa, emme tienneet mitä oli odotettavissa veneen suhteen. Olisiko sen saanut ”pienellä vaivalla” siirtokuntoon Eurooppaan vai oliko myynti ainut vaihtoehto. Siksi päätimme ottaa 6 viikon matkan. Päätimme jäädä tänne tuoksi ajaksi, ehkäpä ennätämme pulahtaa veteen vielä kunhan asioita saadaan vietyä eteenpäin. 

Kaikesta huolimatta aiomme nauttia Karibialla olosta 

Toivotamme kaikille lukijoille Oikein Hyvää Ystävänpäivää


Ei kommentteja: