Translate

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Elämää Barbadoksella


Tallustelimme helteessä kaupungille kyselemään metallipajaa, Lindströmin pojilla kun ei ole täällä vastaanottoa. Tuhansien kyselyiden jälkeen löytyi pienenpieni metallipaja ja kaveri tutkiskeli rikkoutunutta mesaanin puomin niveltä – no problem ja lupasivat ottaa yhteyttä tullessaan veneelle katsomaan ison maston tuhoja. Englanti ei täällä kuulosta englannilta, vaikka vanhassa Englannin siirtomaassa ollaankin. Laittavat sanat yhteen ja lyhentäen turhat kirjaimet välistä pois, on siinä suomalaisella seuraamista, että pysyy kärryillä. Puhelimessa siitä ei meinannut saada mitään selkoa.

No problem tarkoitti loppujen lopuksi, että toinen firma otti asian hoitaakseen. Tapasimme pomon kuubalaissikarin kanssa jollaparkissa ja hänen työntekijä hyppäsi jollaan mukaan, jotta näkisi tuhot ja selvittäisi korjaustarpeen. No problem. Siihen oli luottaminen.

Ensimmäisen metallipajan kaveri nimeltä Julian toi osan takaisin ja istuimme rantakuppilassa rupatellen muutaman tunnin Barbadoksen historiasta.
Hänellä oli hyvä motto elämästä: Life is 10 % how you make it and 90 % how you take it!
Julian halusi esitellä joku päivä saarta autolla ja kertoa saaresta enemmän, mikäpäs siinä! Aina paikallisopas omat arvailut voittaa.

Serenan ekopesu

Pyykkikassissa kolmen viikon pyykit. Hienopesu ja 29 astetta riittää varmaan puhdistamaan pikkupyykin. Pyykit ämpäreihin, pesuainetta sekaan ja kannelle lämpenemään. Tunnin kuluttua lämpötila on sopiva ja kerätyt sadevedet liottaneet suurimman osan liasta pois. Nyrkkipyykki voi alkaa. Navakka tuuli kuivattaa ja suoristaa pyykit niiden liehuessa naruissa ja vaijereissa. Eko- ohjelman kesto tunnista kahteen.


3 kommenttia:

Kirsti Raita kirjoitti...

Mi primo Hentti y tu mujer Arja,
Kommentoin nyt .... kertaa, eikä yksikään ole onnistunut! Viettäkää oikein mukavaa aikaa nyt sitten siellä Barbadoksella ja muillakin saarilla. Maritta voitti veikkauksen, koska olette perillä! rakkain terveisin Kirsti ja Seppo (sekä tiätty Sirkku-serkku)

Ritu and the boys kirjoitti...

Hei te hurjat purjehtijat . Täällä on jännitetty niin ,että hampaatkin on hikoillu . On hienoa kuulla, että kaikki on hyvin !!!!! Hyvää alkanutta vuotta . t. ritu , keku ja pojat

Arja ja Hentti kirjoitti...

Hyvänen aika ,miten kielitaitoista kommenttia...
Toivottavasti Kekulla ei hampaat irronnu jännityksestä....