Translate

torstai 12. tammikuuta 2012

Miehet työssä

Pikkureppana

Naapureita
Masto on saatu korjattua ja mesaanin nivel on vielä työn alla, laskusta ei ole saatu selvyyttä monien kyselyjen jälkeenkään. Tuulimittari on nyt kunnossa, johdot olivat melko tiukassa paketissa ja osa irtoillut sekä vettä tulvillaan, sellaista työtä teki ammattimies Suomessa ja kovaan hintaan! Lähdön hetkellä kun ei ennättänyt kaikkea tehdä itse. Amatööri miettii usein asiat moneen kertaan, ennen kuin uskaltaa pilata kalliita tarvikkeita, ammattimiehiltä tuo näyttää käyvän käden käänteessä.

Välillä on työn ja tuskan takana löytää tekijä, sillä useimmiten neuvoa kysellessä ihmiset kuuntelevat vähän sinnepäin ja arvuuttelevat loput, niinpä kävelimme eilenkin sivupressujen metsästysreissulla 8 km turhaan, mutta tulipahan kuntoiltua kolmenkymmenen asteen helteessä ja hikoiltua pari litraa. Pressut olisi kiva saada sivuihin, kun aallot tuppaavat välillä tulemaan sieltä syliin.

Putsailin eilen veneen sivua ja pohjaa kasvillisuudesta, jota oli veneen etuosassa yllättävän vähän, ainoastaan takaosa vaati suurempia jynssäystoimenpiteitä. Awl- merkkinen myrkkymaali näyttää olevan nimensä mukainen, sillä vene on ollut vesillä jo kuutisen kuukautta ja pohja on vieläkin hyvän näköinen.

Naapureita on paljon Englannista, Ranskasta ja Usa:sta, mutta mukaan mahtuu muutama vene Ruotsista ja Norjasta, onpa täällä yksi Norjalainen rahtialus, josta moottori oli rikkoutunut keskellä Atlanttia.
Laitoimme rapumerran veteen ja olihan siellä yksi pikkuruinen aamulla, otimme sen kannelle ja kuvasimme, minkä jälkeen päästimme sen vapauteen, ei siinä olisi ollut syötävää nimeksikään, ehkä vähän makua liemeen. Toivoa sopii, että joku aamu siellä olisi kauhea köriläs.
Alkaakohan tähän lämpöön pikkuhiljaa tottua, sillä lämpötila laskee yöllä 26 asteeseen ja luukkujen ollessa auki, alkaa palella! Päivisin lämpötila on sietorajoilla kaupungilla ollessa ja tuntuu ihanalta pujahtaa välillä hyvin ilmastoituihin kauppoihin.

2 kommenttia:

Nalle kirjoitti...

Onneksi tämä sähkäri ei tehnyt työtä mastossa. Olisi tullut ammatinvalinnassa tenkkapååta...
Björn

Arja ja Hentti kirjoitti...

Kuule, ole ylpeä, sun tekemät työt on kestänyt kaikki hyvin.Joten Kiitos vielä kerran!!!!!!