Translate

perjantai 13. tammikuuta 2012

Paikallisia poliiseja

Ei niillä paikallisilla NIIN paksut hiukset ole, etteikö voisi lisää ommella

Kampaajalla vaan naurettiin ja pidettiin hauskaa

Jollalla auringonlaskun aikaanNyt ovat mastot ja puomit sekä tuulimittari kunnossa ja kustannukset olivat kai kohtuulliset, sillä kaikki kulut yhteenlaskettuna tekivät alle 350 euroa ja siinä oli mukana työt ja tarvikkeet. Hentti taistelee vielä vuotavan kuumanvedenvaraajan kanssa, tosin käyttövesi on meriveden lämmön ansiosta jo 28 asteista (säiliöhän on veneen pohjassa) ja se on ihan kiva suihkulämpötila kuuman päivän päätteeksi.

Kävin eilen jalkahoidossa ja sain siinä samalla seurailla Bridgetownin kampaajan arkea. Meno oli hulvatonta, siellä katsottiin tv:tä ja dvd:tä unohtaen välillä, että ollaan töissä. Melu oli melkoinen ja kaikki nauroivat iloisesti koko ajan, välillä syötiin ruokaa, pestiin omia kasvoja ja vastailtiin omaan puhelimeen ja unohdettiin asiakas. Juoksipa joku kadulle välillä katsomaan, kuka siellä autolla tuuttaa.

 Jalat tuli hoidettua hyvin,tuskin hygieniataso Suomessa kävisi, mutta eipä tuo ollut kallistakaan, aikaa meni pari tuntia ja hinta oli parikymppiä euroissa. Kampaajat tekevät pääasiassa suoristuspermanentteja (kuuden viikon välein) sekä letityksiä. Irtolisäkkeet ja pidennykset kuuluvat myös arkipäivään. Kadulla näkee upeita luomuksia letityksistä ja irtohiuksista tehtyinä. Täällä olisi paljon opittavaa afrohiuksista, jos olisi aikaa siihen.

Itsepalvelupesulaa ei löytynyt, joten pesetimme lakanat ja hankalimmat käsinpestävät pyykit pesulassa ja lasku oli melkoinen, 70 euroa.  Keulan tuplalakana on vain niin iso, ettei meillä ole mitään niin isoa astiaa mukana, missä sen voisi pestä, jollei jollaa laske sellaiseksi. Pikkupyykki on helppo pestä käsin eikä täällä nykyisin juuri muuta tulekaan tässä helteessä.

Saimme vihdoinkin kaasupullot täytettyä, sillä tähänasti suomalainen kaasupullo on ollut kummajainen, eikä siihen ole saanut täytettä. Paikka oli hankalasti löydettävissä ja niinpä meidän oli otettava taksi sinne. Jos barbadoslaiset olisivat vähänkään fiksuja, voisi vaikka maahantuloviranomaisilla olla A4 kokoinen infopaperi, jossa olisi kerrottu veneilijän tarvitsemat palvelut, kuten kaasu, diesel, itsepalvelupesula, vedenosto, jätteet, venetarvikeliikkeet, ruokakaupat jne. Saisivat varmasti muutaman lantin enemmän veneilijöiltä kassaansa. Uskaltaisikohan tuota ehdottaa…
2 kommenttia:

Dave kirjoitti...

Voi etta kun tekis mieli parturiin - tosin ei niinkaan trimmauksen johdosta.

Arja ja Hentti kirjoitti...

Hentillä kävi tuuri!!