Translate

torstai 31. toukokuuta 2012

St Vincent ja Grenadiinit (SVG)


Kirjojen mukaan yksi niistä paikoista, joissa Kolumbus ei ole käväissyt. Ei kuulemma sattunut reitinvarrelle… Mutta olisi kyllä kannattanut kurvata.

32 saaren ketju nousee merenpinnasta muodostaen Saint Vincentin ja Grenadiinit. Väkiluku on 118 000. Saarista suurin on St Vincent, jossa kaikkiaan 105 000 asukasta asuu ja niistä pääkaupunki Kingstownissa 30 000. Lopuille 31 saarelle jäikin sitten 13 000 asukasta.

Mustiquen saarelle kannattaa mennä, jos rahaa on enemmän kuin järkeä. Halvimmillaan hotelliyö maksaa 1000 USD ja huvilan viikkovuokra on 8500 – 45 000 USD.  Saaren vakiokävijöihin kuuluvat Mick Jagger, David Bowie, Kate Moss ja Bill Gates. Siis Biljonäärien saari.

Bequia, Port Elizabethin  edusta  on veneilijöiden suosima paikka. Sieltä löytyvät hyvät ankkuri- ja snorklauspaikat, ravintolat ja kaupat. Ja voit vuokrata jopa mountain biken. Lahtea reunustaa bonuksena hienot hiekkarannat. Tunnin snorklauksen aikana bongasimme 4 erilaista mureenaa, seepioita, ison mustekalan, papukaijakaloja ja iso liuta muita. Vesi on kirkasta ja näkyvyys hyvä. Saarelaisilla on muuten vielä oikeus kalastaa 4 valasta per vuosi perinteisin menetelmin!  

Huomenna suuntaamme Cancuaniin,Grenadiinien tuhkimoon, jossa odottaa saariryhmän puhtaimmat ja rauhallisimmat rannat. Liekö rauha mennyttä meidän saavuttua rantavesiin? Toinen puoli saaresta on luksuslomailijoiden käytössä. Luksuksesta pitää huolen Donald Trumpin kasino ja 18 reikäinen golfrata merinäköalalla. Katsotaan mitä sieltä toiselta puoliskolta löytyy.

 

Sunnuntaina saamme Suomesta Serenan ”vakiomiehistöön” kuuluvan Elinan. Mukana tulee Iiris, josta kasvaa siis toisen polven miehistöä. Hentillä on kissanpäivät, kun on kolme naista passaamassa.
Jos purjehduskeli on hyvä, tutustumme Grenadan ympäristöön muutaman viikon ajan. Elina saa ihailla sisustusvinkkejään koko lomansa ajan.Ei kommentteja: