Translate

tiistai 8. tammikuuta 2013

Dominica kokemukset jatkuvatVår semester i Dominica

Våran resa hit till Dominica började inte så bra, kvällen före vi skulle starta från Finland fick jag Linnea spysjuka och Fredrik mådde dåligt. Jag spydde ännu några timmar före taxin startade från Otnäs men kravlade ändå mig upp från sängen och vi lyckades komma iväg till flygfältet. Flygresan till London var extremt tung och gick till sovandet fastän sätena var väldigt obekväma. Efter en natts sömn i London mådde vi båda mycket bättre och resten av resan till Dominica gick bra och alla reseväskor kom fram. När vi landade på ön Dominica var det redan mörkt så på bilfärden från flygfältet till hotellet såg man inget men resan var väldigt kurvig och fartfylld. Väl framme på hotellet välkomnades vi med lite mat och en av Dominicas stoltheter, rum punchen. 


Vi har hunnit med en massa saker här under vår semester, redan första dagen var vi och snorklade och fick se en massa olika färgers och sorters fiskar, koraller och snäckor. Till det som vi tycker har varit mest nämnvärt och spännande som vi har gjort, är åkturen vi fick vara med om så gott som runt hela ön med Big Papas pickup. Big Papa är en restaurang ägare som bor här på ön. Honom har man respekt för, stor och muskulös boxare som man inte vill mupsa upp sig mot. Men han är som tur väldigt snäll och trevlig. Under åkturen med honom besökte vi bl.a hans hus, ranch och några olika utsikts platser och fiske hamnar. Med på flakan var också Hentti, Arja, Hannes, Vicke, Marie, Taina och Mimmi. Fast hon fick sitta inne i bilen. 
Vi har även hunnit besöka huvudstaden Roseau tre gången där vi kollade igenom en massa affärer, torget, Botanical National parken där Vicke fungerade som vår guide. Sen har vi också hunnit vara på Indiana River där en del av Pirates of the Caribbean 2 har spelats in. Nu har vi säkert glömt en massa saker, men tiden tar slut för oss nu eftersom vi måste göra oss i ordning inför Arjas 50års party som börjar i skrivande stund om 30 minuter på Coconut beach.
Vi summerar resan som mycket intressant, rolig och givande. Vi rekommenderar Dominica som resmål för den som är intresserad av Tropiskt klimat, vacker natur och trevlig lokal befolkning. 

Hälsningar Linnea och Fredrik.

Ei kommentteja: