Translate

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Dominican jälkimaininkejaDagen efter
Juhlat saatiin juhlittua ja kaikki vieraat ovat kotona tai ainakin matkalla sinne. Toivottavasti heillä on kotiinviemisinä erilainen lomatarina kerrottavana, kuin se tavallinen aurinkorantatarina.
Aika vieraiden kanssa meni nopeasti ja usein oli sellainen ”time share” olo – olisipa voinut olla vielä enemmän kaikkien täällä olevien kanssa. Mutta sama tunne se on yleensä kaikkien ylioppilas- ja hääjuhlien jälkeenkin – ikään kuin olisi raapaissut vain pinnalta ajan puutteen vuoksi.
Suuri Kiitos kaikille tänne saapuneille – oli hienoa vanheta teidän kanssa!
Tänään kävimme hyvästelemässä hotellin henkilökuntaa ja respatytöllä tuli kyyneleet silmiin halatessamme ja niin tuli minullakin. Aito välittäminen tällä saarella on yksi niistä parhaimmista puolista.

Kadulla kävellessä iäkäs mieshenkilö sanoi tunnistavansa jo meidän kasvot, sen verran monta kertaa ne ovat näkyneet katukuvassa. Valkoihoinen kun on näet tummaihoisen silmissä aina samannäköinen ja päinvastoin.  Kehuimme kilvan maan kauneutta ja antimia. Hän houkutteli meitä ostamaan maata, jota vielä nyt saa edulliseen hintaan. Kiitimme kohteliaasti ja lupasimme miettiä asiaa.
Itse asiassa hotellissa asui eurooppalainen pariskunta, joka rakensi taloa lähiseudulle. He kertoivat mielellään projektista. Osa vieraista innostui sen verran, että kävimme katsomassa myytäviä tontteja.
Tässä muutama info sinulle sinne kotisuomeen, jos taskussasi sattuu olemaan ylimääräistä rahaa ja haluat varman sijoituskohteen…

Tontit ovat reilun 700 m2 suuruisia. Cotton Hill niminen paikka on vilpoisella mäenrinteellä, josta on hieno merinäköala Portsmouthin lahteen.

 Tontin saat 25 000 eurolla. Hinta sisältää sähkön, veden- ja viemärin tontille. Ja tietenkin tien. Liittymät vedelle ja sähkölle ovat noin 50-80 euroa.  Tienhoitokustannukset ovat jatkossa nolla. Lämmityskuluja ei tarvitse laskea eikä lumitöitä tehdä!
Vakuutusmaksu määräytyy talonarvon mukaan - 2 e/300 e eli uuden reilun 150 m2 talon vakuutusmaksu vuodessa olisi 500 euroa, jos osasimme laskea oikein.
Talon rakentaminen avaimet käteen periaatteella maksaa 100 000 molemmin puolin ja aikaa menee 6-8 kuukautta, riippuen haluatko luksusta vaiko tavallista.
Ja jos haluat itse osallistua rakentamiseen, apuriksi saat työmiehen, jonka päiväpalkka (!)) on 7-20 euroa. Työnjohtaja veloittaa vastaavasti 50 euroa päivässä.
Kaikki paperit maanostosta ja talonrakennuksesta tehdään lakimiehen kanssa ja omaisuus periytyy perillisille normaaliin suomalaiseen tapaan, näin meille kerrottiin.

Jos haluat viettää vain osan vuodesta täällä, voit sopia vartioinnista ja talon sekä puutarhan huollosta paikallisten firmojen kanssa. Päivittäiset käynnit talolla tuuletuksineen ja pihanhoitoineen maksavat 200- 250 euroa kuukaudessa.
Vaikka maata myydäänkin täällä kovaan tahtiin, toivon, ettei käy niin kuin Euroopan aurinkorannoilla – alkuperäiskansaa ei juuri tapaa  maan vaihtaessa omistajaa…

Meidän jalkojen alle kuitenkin riittää vielä vesi ja purjevene, eikä lompakossakaan ole maan ostoa varten rahaa, joten suuntaamme loppuviikosta kohti pohjoista. Seuraavan määränpään kriteerinä on veneennosto mahdollisuus ja hyvä koneenkorjaaja…

Ei kommentteja: