Translate

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Saksaan

Purjehdimme hyvissä tuulissa nopeuden ollessa kokoajan n.viisi solmua kohti Saksanmaata.Matka alkoi sunnuntaina iltapäivällä ja perillä Kielin lahdessa Laboen satamassa olimme 23 tunnin jälkeen. Itse purjehdusosuudet ovat kaukana romanttisista purjehduskuvista aurinkoisessa kelissä viinilasi kädessä.Jos keinuttaa kovasti ruoanlaitto on niin ja näin ja juodakkaan ei viitsi turhaan, sillä se tietää keinuvaa matkaa wc:hen.Mutta kuitenkin se päämäärän näkeminen korvaa kaiken sen hankaluuden ja on vaivan arvoista. Satamaan tulo on aina yhtä miettimistä miten vene kiinnitetään, sillä lähes joka paikassa on ollut eri systeemit ja kun tulet omakotitalon pituisella yhdistelmällä, joka painaa 8 tonnia ja sattuu kova tuuli ottamaan kiinni veneeseen, saa siinä kieli keskellä suuta sihdata kohti laituria, toivoen ,että molemmat pysyy ehjänä. Mutta eiköhän se suju päivä päivältä paremmin ja kai ne uudet kiinnitys systeemit on joskus loputtava.Täällä ollaan siis Saksassa ja ensimmäiset 18 tuntia meni minulla nukkuessa!!! En liene koskaan nukkunut niin paljon, mutta päänsärky oli valtava, ilmeisesti niskani ei pitänyt roudarin työstä, sillä kannoin kaiuttimet kertaheitolla veneeseen ja matka taisi olla turhan pitkä. Ja aamulla herätessä silmä oli kipeä. Otimme bussin Kieliin ja etsimme silmälääkäriä. Pääsimme vastaanotolle ja sisälle huoneeseen .Hyvän päivän toivotuksen jälkeen lääkäri sanoi viitaten tietokoneeseen, että kestää hetken. Hetki vain jatkui ja Hentti tuumaili josko hän meni lukemaan englannin kirjaa ja tulee pian takaisin sanoen "my name is Lisbet, how are you? " ja menee sitten taas toiseen huoneeseen lukemaan lisää....No tosiasiassa lääkäri vaihtui ja puhui jotenkuten englantia saaden selville, että minulla oli silmätulehdus.Kauhistuneena ihmetteli, että miten saadaan maksetuksi suuri lasku, sillä vaikka olemmekin eurooppalaisia, paperityö olisi niin hankalaa. Ihmeissäni kysyin heidän palvelunsa hintaa ja hän kertoi hinnaksi tulevan noin 24 euroa! Koetin pysytellä totisen näköisenä ja sanoin että emmeköhän pysty maksamaan kyseisen summan. Ohhoh olipa se halpaa, kuten kaikki muukin täällä Saksassa, lääkkeetkin.
Olin ajatellut Tanskalaisia pihoja ja taloja kauniiksi, mutta siinä maa tuotti pettymyksen sen sijaan Saksassa talot ja puutarhat ovat tiptop joka puolella ja satamapalvelut ovat kyllä huippuluokkaa, eivätkä niin kalliita kuin ihmiset ovat varoitelleet.Yö täällä Laboessa maksaa 20 euroa ja siihen saa sähkön sekä suihkun, internetistä saa maksaa 2 euroa lisää.Bussien hinnat puolet Suomen hinnoista, samoin ruoka.Huomenna tutustumme lähialueeseen ,ehkäpä pyöräillen. Ja jospa kamerakin olisi ladattuna, että saisitte nähdä kuvia täältäkin.

3 kommenttia:

virpig kirjoitti...

Hei. On kyllä mukavaa matkata kanssanne! Saitteko hyviä nimiehdotuksia kampaaja & trubaduuri miehistölle? Toivotan kokemusrikasta aikaa Itämeren eteläreunalla. Aurinkoisesti tervehtien -virpi g-

Hafenmeister kirjoitti...

Kiva huomata, että ette vaan sännänneet ulos Itämerestä, vaan olette alkaneet seikkailumoodiin heti. Ensimmäiset talvitelakointiajat elokuulle on jo varattu, joten tää alkaa menemään vanhaan muottiin. Älkää tehkö mitään, mitä minäkään en tekisi, BR Matias von Airisto

mika kirjoitti...

tsemppiä reissuun! koitan seurailla missä te meette. itse oon miamissa taas tällä kertaa. toivottavasti nähdään bahamalla marraskuussa.

t:mika