Translate

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Grenada Elinan silmin


Nice-näkökulmaa! 

Lensimme Lontoon kautta kauniille Karibialle. Saari on Grenada, oma pikkuinen valtionsa. Ja näitä pieniä valtioita täällä saaririutoilla riittää, tarkkana vain on oltava passin, hammasharjan ja valuutan kanssa! US-dollari kelpaa loppupeleissä kaikille, hyvä niin. Pieni lompakko ja pieni budjetti – tällä Nice-matkalla!


Muutama hieno lomapäivä meillä on takana jo. Lämmintä on riittänyt ja Karibia on näyttänyt parastaan! Juuri sitä, mitä tulimme täältä hakemaan . Ensimmäiset päivät olemme olleet turvallisesti satamalaiturissa kiinni, päällystö on järjestänyt meille pehmeän laskun. Satamassa on kaikki palvelut! Ihan niin kuin Nauvossakin oli. Ja Visbyssä! Vessat, suihkut, kaupat, netti toimii ja kännykkä. Vaan nyt kuulemma loppuu meiltä naisilta Karibia-Honeymoon. Nice Crew joutuu oikeasti hommiin! Irtaudumme laiturista ja lähdemme kohti Suurta Seikkailua! Mitä ikinä se onkaan!
Eilen vietimme mainion päivä lähialueilla. Matkustimme paikallisbussilla sisämaahan katsomaan trooppisia metsiä ja vesiputouksia. Mikä elämys! Bussit täällä ovat pieniä, ratti väärällä puolella, turvavöistä ei tietoakaan, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Reggae soi autossa kaiken peittävällä  volyymillä. Ja niin virkistävää oli elämysbussimatkan päätteeksi saada uida makean kylmässä  vedessä. Kaiken kruunasi lopuksi mieletön niskahieronta vesiputouksessa! Paikallinen rastamies, aina hyväntuulinen ja hymyilevä, järjesti meille hienon hyppynäytöksen putouksella. ”Good Price For You”!  Äija hyppäsi 30 East Caribbean Dollarilla raikkaaseen veteen, aika korkealta tosin ja olihan siinä hieman koreografiaakin ;).  Unelmatyö miehellä, teki hyppynäytöksensä useampaankin kertaan saman iltapäivän aikana – ja tienasi hienosti! Ammatinvalintakysymys selkeästi ;).
Tällä reissulla tutustuttiin myös paikalliseen Floraan ja Faunaan. Mielettömiä kukkia, hedelmäpuita, kaktuksia! Pudonneet mangot saa kerätä talteen. Löytyi ananaksia, avokadoja, guavaa, calabasheja. Kaikkea ei edes tunne! Eläimet sitten, ihan oma lukunsa; gekkoja, muita liskoja, muurahaisia, rapuja, upeita perhosia, erilaisia lintua, kolibreja! Vedenalaiseen maailmaan emme ole vielä päässeet. Mitähän sieltä löytyy! Snorkkelit on mukana, kiitos Virtasen perheelle lainasta .
Kävimme huikopalalla paikallisessa kuppilassa. Chicken Roti maistui ja huuhdoimme sen alas paikallisella oluella, Carib nimeltään. Se oli kylmää, hyvää ja aika vahvaakin…


 Samalla tutustuimme St Georgesin arkipäivään. Oli jonkinmoinen lounasaika meneillään. Paikallisetkin olivat siellä syömässä, lounastauolla, myös koululaiset koulupuvuissaan. Karibialaiset ovat ylpeitä lapsistaan! Lapset ovat hyvin kasvatettuja, ystävällisiä, kohteliaita joskin ujoja. Kaikilla on kauniisti laitetut hiukset ja siistit vaatteet, silitetyt paidat ja kravatit, prässihousut. Pienillä – ja isommillakin – tytöillä kauniit puolihameet, valkoiset nilkkasukat, lankatut mustat kengät. Hieman kapinoivimmilla teineillä sitten Converset tai muut merkkitossut siinä koulu-univormun liitteenä ;).Säätila on hieman muuttunut? Tai muuttumassa? Sataa lämmintä vettä, välillä rajustikin. Tässä kohden lomaa sanon vain, jotta se virkistää! Katsotaan tuleeko jälkikommenttia tähän myöhemmin. Toivottavasti meille kerrotusta poiketen, hurrikaanikausi EI ala aikaisemmin kuin yleensä, EI ulotu tänne näin etelään… emme kaipaa ylimääräistä jännityskierrosta tähän naislomaamme, yhtään! 
Pysytään linjoilla.

Ei kommentteja: