Translate

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Grenada


Grenada

St Vincentin saarista viimeiseksi paikaksi jäi Canouan. Kirjauduimme siellä ulos ja kalliiksi tulivat kaikki ne neljä yötä, jotka yövyimme maassa tai paremminkin sanottuna ankkurissa. Osa meni niin sanotusti over time- hinnoilla, mutta osa oli normaalihinnoilla. Maahankirjautumismaksut olivat yhteensä yli kaksisataa ECD ( yli 50 e), lisäksi kirjautumispaikkoihin sai aina ottaa jonkun kyydin. (Vastaava summa oli St Lucialla 15 ECD). Turisteista ei taida olla pula Vincentissä.


Lähdimme kohti Grenadaa aamukuudelta ja keli oli taas hyvä purjehdukseen. Myötävirta ja hyvä sivutuuli apurina pääsimme välillä yli 7 solmua ja olimme jo ennen kolmea Grenadassa, St Georgesissa.
Nykyisin 9 tunnin matka tuntuu pyrähdykseltä kelin ollessa hyvä. Lentäen siinä ajassa pääsee pitkälle, mutta hidaskulkuisella veneellä vain saarelta toiselle. Elina ja Iiris lensivät samassa ajassa Englannista Grenadaan.


Georgesin laguuna oli muuttunut hienoksi marinaksi ja ajattelimme aloittaa merenneitojen loman hivenen luksuksena. Varasimme parin yön kortteerin marinasta, missä on suihkut ja uima-allas. Jäätä myydään kulman takana, jotta saatiin tehdä Ti- Punchit nestehukkaa estämään, ikään kuin elvytykseksi.Hyvä olikin, sillä Lontoon kymmenen asteen ja vesisateen jälkeen iltapäivän paahtava aurinko sai hien pintaan ja janon huulille. Löysimme vielä teekkareiden levyltä sopivan rommilaulun soimaan poppikoneeseen ” runsaasti rommia, runsaasti kokaa…helteiset hetket…aurinko polttaa…”Merenneitojen unelmaloma Karibialla on alkanut. Pysykää linjoilla, saatte uutta nice-näkökulmaa!!!!!!

Ei kommentteja: