Translate

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Lähtökunnossa

Hiekka lentää pyörteinä ilmaan, tuulee - tuulee kovemmin, sataa - sataa kovemmin. Naapuriveneen alta tavarat lentävät ilmaan, pressut heiluvat. Saimme eilen pientä alkumakua, millaista keliä kesällä voi olla. Asuntomme omistaja Therese kertoi viimeisestä hurrikaanista vuonna 1995, jolloin kattopellit lentelivät ilmasssa, kietoutuen sähkäjohtoihin kuin joulukuusenkoristeet. Asuntojen irtaimistot lentelivät ilmassa useiden kilometrien päähän.
Pakkasimme Serenan kannelta kaikki irtaimet tavarat pois, sisällä jätettiin kaikki tavarat ilmavasti ja puhtaiksi. Etikkavedellä pinnat ja kaikki läpiviennit tukkoon ylimääräisiltä vaeltelijoilta. Kannella oli yksi aamu odottamassa pienen pieni vasta syntynyt lisko. Jääköön hommiin saalistamaan moskiittoja, tavataan sitten lokakuussa. Katamaraanit olivat suosittuja asumalähiöitä linnuille - naapurin katamaraaniin tehtiin kahta pesää viimeisten päivien aikana.
Telakalla nousi veneitä tasaiseen tahtiin ylös ja veneitten siivouspuuhissa oli melkoisia eroja. Ranskalainen katamaraanin omistaja laittoi veneen parissapäiväsä kuntoon ja siinä ajassa hameväki ennätti lukea kirjoja kaiken ohessa. Kantta pestiin sieltä täältä ja sivuja ei näemmä tarvinnut pestä lainkaan. Helppoa elämää...
Olemme tottunet nukkumaan keinumattomassa sängyssä, moskiittoverkko on pitänyt suurimmat armadat ulkopuolella ja puhallin ilmaa viileänä. Nauttineet linnunlaulusta ja liskojen ääntelystä. Paikallisväestön keskuudessa asuminen on ollut mukavaa ja vaivatonta. Naapurin kilipukit ja koirat ovat tulleet tutuiksi kävelymatkoilla. Täällähän paikalliset eivät kävele mertiäkään ylimääräistä. Jos koputat bussissa peltiin pysäytyksen merkiksi ja astut ulos, bussi voi ajaa kymmenen mertiä eteenpäin ja pysähtyä taas uudestaan, kun seuraava haluaa pois autosta. Kävely on out ja pyöräily itsemurha. Autoilussa sanonta "Left side is right side and the right side is suiside" pitää paikkansa.
Istumme Grenadan lentokentällä odottaen lentoa. Turvatarkastukset olivat melko löyhät, jos vertaa kotimaisiin, saati Englannin tiukkoihin tarkastuksiin. Muuten sisällä istuessä ei tiedä missä maassa on. Kosmetiikkaa ja alkoholia myydään siinä missä Euroopassa. Serena calling Helsinki - do you hear me?

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Welcome Back!Laitan saunan päälle ja jääpalat jäähtymään, jotta päästään kaikki taas oikeisiin Karibian tunnelmiin. Miljoona kiitosta huippulomasta! Nice-miehistönne ;)

Arja ja Hentti kirjoitti...

Kiitos! Käväistään ensin hakemassa Leppävirran murretta puhuva Audi tänne etelään ja tullaan kyllä saunaan!

Elina kirjoitti...

Tervetulloo!! ;)