Translate

lauantai 10. marraskuuta 2012

Hillsborough (GRE)
Tyrell Bay

Jollaparkki
Jolla kohti Tyrell Bayn hiekkarantaa, hyppy veteen ja jollan vetäminen rannalle aloitti saarikierroksen. Köytimme ja lukitsimme jollan kiinni rannalla olevaan puuhun. Värikkäisiin vaatteisiin pukeutunut nainen haravoi rantaa ja sytytti roskakasan jollan viereen juuri kun nousimme bussiin. Onko jollasta jäljellä nokinen palanut pohja ja Suzukin runko, kun palaamme takaisin?


Opaskirjat eivät ihmeitä luvanneet 5000 asukkaan Hillsborourghista. Mutta eivätpä ne tiedot ennenkään ole meitä tyrmänneet. On parempi luoda oma kuva saaren pääkaupungista.

Bussi poikkesi päätieltä huonolle hiekkatielle. Kaasuttelimme sitä ylöspäin ja saavuimme omakotitalon rakennustyömaalle. Bussista vietiin päivän lounas työmiehelle ja bussi peruutti jyrkän mäen alas palatakseen päätielle.
Hurjastelua estämään on tiellä töyssyjä tämän tästä. Mutta ennättäähän niiden välillä ajaa kaasu pohjassa ja sitten lyödä taas lossit pohjaan. Voi pojat, ekologisella ajolla tienasitte vuodessa kuukauden bensarahat.

Otimme toisen bussin saaren koillisosaan, Windwardiin, missä rakennetaan veneitä perinteisin menetelmin ja työkaluin. Rakentaminen kestää neljän miehen voimin 6 kuukautta. Valmistukseen käytetään paikallista ja tuontipuuta. Miehillä on työmaalla vilvoittavatuuli ja hienot näkymät merelle.
Euron paluumatka Hillsboroughiin alkoi. Ensin etsittiin tuloksetta jotain valkoista miestä. Seuraavaksi tyhjennettiin autosta kaupungista tuotua täydennystä minimarkettiin. Tyyttäiltiin vielä muutamat kerrat, jos joku sattuisi tarvitsemaan kyytiä. Lopulta bussi pääsi matkalle. Saari on melko tasainen verrattuna muihin saariin ja tiet melko suoria. Koulujen edustalla lapset pitivät suuria kylttejä sylissään toivoen autojen ajavan rauhallisesti. Lampaat ja vuohet laidunsivat tienvieruksia, olipa jossain joku iso sikakin. Pikku kuppiloita oli joka puolella, janoisena tällä saarella ei ainakaan tarvitse olla.


Täällä on jopa peltoja!!!!


Pääkaupunki osoittautui kauniiksi. Hieno hiekkaranta ja pitkä laituri, mihin rahtilaivat tuovat tavaraa.  Kauniita pieniä rakennuksia vierivieressä, kuka myi hedelmiä, kuka lounasta ja vaatteita.
Söimme hyvän lounaan rantakuppilassa - kanaa, makaronipiirakkaa, perunasalaattia ja höyrytettyjä kasviksia. Turkoosi meri edessä ja socamusiikki takana.

Ihan cityssä

Näkymä lounasravintolasta


Hikinen paluumatka iltapäivän kuumentamassa bussissa. Jolla ehjä. Paluu veneelle ja uimaan. Päivä on ollut täydellinen.Ei kommentteja: