Translate

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Tobaco Cays St - Vincent

                                                              Tobaco Cays

Kuva otettu kirjasta... ja kahden isomman saaren välissä väylä alueelle

Eli tästä

Horseshoe reef eli hevosenkenkäriutta, pitää ympärillään 5 pientä saarta, valkoista hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä. Ja tietty koralleja. Riutta on yli kolme kilometriä pitkä ja mataloittaa Atlantilta tulevat aallot antaen samalla suojaisan ankkuripaikan.

24 hehtaarin alue kelluttaa vuodessa yli 70 000 kävijää. Osa tulee omilla veneillä, osa vuokraveneillä ja loput tuodaan lähisaarilta paikallisten veneitten voimin. Viimemainitut jättävät paikan melko punanahkaisina päivän snorklailujen jälkeen.

Luonnonsuojelualueella voit uida kilpikonnien seassa tai snorklata tuhansien värikkäiden papukaijakalojen seurassa. Onpa joku bongannut kuulema hain riutan reunalta.
Vaimoa odotellessa

Pohjahiekka on valkoista ja kumpuilevaa - muistutti kovasti lumikinoksia, kun snorklasimme sen yläpuolella. Yli metrin mittainen barrakuda uiskenteli ohi ja saatoimme nähdä kolme kilpikonnaa samaan aikaan.

Vesi on niin kirkasta, että näet jopa hiekanvärisen ravun kävelevän pohjassa! Ellei ympärilläsi olisi niin monta venettä, voisit luulla olevasi paratiisissa.John ja Holli istuivat iltaa vaihteeksi meidän veneessä. Kerrottavaa on aina niin paljon molemmin puolin, ettei tiedä kuka puhuisi ja missä välissä. Ruoan suhteen nyyttikesti periaate toimii hyvin.
Ja mitä ideoita veneilijöiltä löytyykään tarjoiluihin, vaikka kunnon ruokakaupassa käynnistä on useita viikkoja aikaa! Säilykepurkeista ja kuivamuonasta taiotaan melkoisia gourmet- ruokia. Lisäksi kitara soi ja suomilaulut tulivat tutuiksi. Kolme tunti meni taas nopeasti ja käsillä oli ”veneilijän puoliyö” kello 9 illalla. Nukkumaanmeno aika.


John and Holli from S/V  Shiloh


Ei kommentteja: