Translate

perjantai 30. marraskuuta 2012

Beguia, St - VincentArkisia ja juhlavia tapahtumia

Saaren pieni asukasluku (4800) lienee syynä, että kavaljeerin löytyminen voi lipsahtaa sukulaisiin ja se näkyy katukuvassa. Geenit ovat olleet ikään kuin kierrätyskäytössä. Mutta vaikka lievää kylähulluutta näkyykin, iloisuus on kertautunut kaikille positiivisesti.

Saarelta löytyy jopa yli 7 uskontoa ja kuten muissakin Karibian maissa, täällä suhtaudutaan kielteisesti homouteen ja lesbouteen. Ja uima-asu tyyppisissä vaatteissa kadulla kulkeminen on suuri häväistys. 

Saari on tunnettu häämatkakohde ja moni hääpari vihitään täällä, kuten tänään. Vihkiminen tapahtui rantahiekalla kauniin auringonlaskun aikaan.  Molemmat seisoivat valkoisissaan rannalle nostetun kukkakaaren alla. Lähiveneissä kävivät kamerat ahkerasi, mutta meidän papparazziputket olivat liian lyhyet…

Häät siis samaisella rannalla, missä me olimme grillanneet. Ja samaisella rannalla, minne rantauduimme uusien ystäviemme kanssa kahdella jollalla toissapäivänä. Mainingit olivat kohtuulliset ja pysäytimme moottorit ajoissa ennen rantaa. Minä istuin reunalla valmiina hyppäämään ja vetämään jollaa maihin. Mutta… yks kaks jalkani sojottivat kohti taivasta, jolla oli puolillaan vettä ja meinasi mennä ympäri. Vaan saimme raahattua sen rantaan ja nauroimme Hollin ja Johnin kanssa katketaksemme, sillä heillä oli osa porukasta lentänyt mereen ja jollalla sama kohtalo
.
Hentti on viritellyt taas riippukeinun keulaan. Siinä on mukava katsella taivasta - päivällä pilviä ja kirkkaansinistä taivasta, illalla tähtiä. Keinu heiluu tuulen ja veneen keikunnan mukana kuin Linnanmäellä. 

Tuuli on ollut kova viimeisen viikon ajan ja väärästä suunnasta. Mutta sunnuntaiaamuna kello neljä näyttää lupaavalta. Suuntaamme silloin kohti St Luciaa.

Auringonlaskun aikaan

Port Elizabeth

Windward side eli Atlannin puoleinen ranta

Hentillä, Hollilla ja Johnilla katse tulevaisuuteen

Hauskanen talon sienä kirjoituksia täynnä


Merikilpikonna

Maakilpikonna. Molemmat kuvattu kilpikonnaterraariossa. Ei ihannepaikka kilpikonnille, mutta valokuvaajalle kylläkin.

Ei kommentteja: