Translate

torstai 15. marraskuuta 2012

Sandy Island, Grenada Grenadiinit Sandy IslandBeach party illalla, grilliä ja musiikkia a la Hentti

Sandy Island on Carriacoun länsipuolella oleva pieni saari. (Olemme siis edelleen Grenadan Grenadiineissa) Rantaviivana on valkoista hiekkaa ja taustalla näkyy muutama vihreä pieni palmu.  Kartasta mitattuna saari on 700 m pitkä ja ehkä 100 m leveä. Hurrikaani Ivan repi aikoinaan kaikki palmut irti ja Lenny runteli koralleja. Mutta onneksi jäljelle jäi kuitenkin paljon katsottavaa.

Snorklasimme aamulla parin tunnin ajan barrakuda- ja tonnikalaparvien seassa. Pienemmät kalat hohtivat sinisen ja keltaisen eri sävyissä.  Pohjalle sukeltaessa kivien alta paljastuivat jättihummereiden sarvet. 46 numeron kengät olisivat näyttäneet pieneltä niiden rinnalla. Olemme kuitenkin kansallispuiston alueella joten pidimme näppimme irti niin kaloista kuin hummereistakin.

Kilpikonna kävi tasaisin välein veneen lähellä ja kurkotti päätä ylös vedestä. Aina 5 kertaa, ennen kuin sukellus pohjaan voi alkaa. 

Olemme poijussa, jottemme vahingoittaisi merenpohjaa. Yksi yö poijussa maksaa 25 EC, joka on noin 7 euroa. Kaiketi raha menee hyvään tarkoitukseen ja keräämässä sitä olivat kansallispuiston vartijat, eikä mitkään paikalliset huijarit. 

Täällä ankkurilahdissa on seuraava näky hyvin yleinen – paikallinen mies, huonokuntoisella ja vuotavalla veneellä myymässä kalliiseen hintaan esimerkiksi hummereita, ostereita, hedelmiä jne. Perämoottoria korjaillaan koko ajan ja siitä puuttuu koppa.
Totuus on seuraavanlainen – hänellä on hieno talo ja auto. Auto jätetään kauas rannasta, sinne jätetään hienommat vaatteet ja päälle vaihdetaan huonot. Teatteriesitys voi alkaa.


Naapurin koira hyppäämässä maihin lenkille

Jollalla hiekalle ja kuvaamaan


Ei kommentteja: