Translate

lauantai 30. maaliskuuta 2013

St John USVITäällä Jenkeissä KAIKKI  on suurempaa…

Jopa kilpikonnat. Sen kokoisia konnia kun ei ole nähty koko Karibialla. Ja kaiken lisäksi ne ovat äärettömän kesyjä tai sitten flegmaattisia, sillä ne eivät meistä snorklaajista eväänsä hetkauta. Tuijottelevat vaan laiskoina.

Keskiviikkona tuli sitten bongattua ensimmäisen kerran Karibialainen hai – puolitoista metrinen, sulavaliikkeinen viiksihai lipui hiljaa ohitsemme. Vatsan alla ui kolme salamatkustajaa ja me seurailimme pinnalta Teemun ja Lotan kanssa uljasta näkyä. Kyseinen hai kasvaa parhaillaan 4 metrin mittaiseksi ja syö keihäsrauskuja, kalmareita ja muita kaloja. Täytyy myöntää, että näky oli hieno!

Tutustuimme helsinkiläisiin Lottaan ja Teemuun VHF:n välityksellä Lotan varaillessa hiuksilleen salonkiaikaa Jost Van Dykellä. Draconiksen Jorma ja Riitta olivat mainostaneet Serenan Salonkia pariskunnalle… Jorma saakin sitten mainosbonuksina oikean puolen hiukset lyhyemmiksi, kunhan taas tavataan.

Olemme syöneet ja istuneet iltoja vuorotellen s/y Serenassa ja s/y Mariassa vaihdellen tarinoitamme. Ja koska kerrottavaa on niin paljon, kilpakeskustelut ovat lipsahtaneet yön pikkutunneille saakka, ennätys taisi päättyä eräskin yö kello kaksi. 

Tällä hetkellä olemme poijussa St Johnin, Yhdysvaltain Neitsyt Saarella. Saaren osti aikoinaan kuuluisan ”öljyRockefellerin” poika, antaen tehdä siitä kansallispuiston – yhdellä ehdolla tietenkin. Että saa rakentaa Caneel Bayhin luksus hotellin. Niinpä siellä onkin nykyisin 11 tenniskenttää, 5 ravintolaa, 7 hiekkarantaa, vaan ei puhelimia tahi televisioita. Tähdet kuten Angelina Jolie & Brad Pitt saavat halutessaan rentoutua siellä rauhassa, tietenkin pienimuotoista rahallista korvausta vastaan…

Mutta itse luonnonsuojelu toimii! Suurin osa lahdista on poijuja täynnä (nytkin ympärillä on 57) ja maksamista varten on kelluvat maksuautomaatit. Haet laatikosta vain kirjekuoren, mihin laitetaan veneen ja poijun tiedot sekä raha tahi maksukortin numerot. Täytät kuoren ja irrotat oman info-osasi ja suljet kuoren kiinni. Ajat jollalla ”automaatin” viereen ja pudotat sen pikku laatikkoon. Helppoa ja toimivaa. Yksi yö maksaa reilut 10 euroa ja se on kelpo hinta siitä, ettei turmele vedenalaista maailmaa.

Teillä siellä on Pääsiäinen parhaimmillaan, joten Iloista Pääsiäistä kaikille Lukijoillle täältä meren ääreltä!


Ei kommentteja: