Translate

tiistai 19. maaliskuuta 2013

USVI eli Us Virgin Islands





Asukkaita  saarilta löytyy 109 500, jotka ovat sekoitus amerikkalaisista,karibialaisista,ranskalaisista,afrikkalaisista,espanjalaisista,aasialaisista,puerto ricolaisista ja yllätys yllätys -  tanskalaisista. Kieli on saanut tanskalaisilta vaikutteita ja katujen nimissä näkyy vieläkin tanskalaisia nimiä.
                                                                                                                      


St Thomasin pääkaupunki Charlotte Amalie on ollut aikoinaan tunnettu piraattien ajanviettopaikkana, oluen seurassa tietenkin.









Tanskalaiset ovat touhunneet täällä 1600- 1800 luvulla orjien, sokeri- ja puuvillaplantaasien kanssa.  Paluukuormassa laivaan oli lastattu Euroopasta tiiliä, joista rakennettiin hienot makasiinit, jotka ovat vieläkin tallessa ja restauroitu todella kauniisti.

Vuonna  1867 Amerikka oli juuri päässyt sopimukseen hinnasta Tanskan kanssa USVI:n saarista. Summa, joka oli 7.5 miljoonaa, sai kongressin kauhistelemaan - olihan Usa juuri maksanut Alaskasta 7,2 dollaria. Kauppa peruuntui ja siirtyi myöhemmäksi vuoteen 1917.
Silloin Tanska sai kauppasumman 25 miljoonaa dollaria kultana. Taisi olla tanskalasille hyvä kauppa!





Hauskat taxit
St Thomas vetää nykyisin suuren märän risteilymatkustajia (2 miljoonaa!!!) ja siitä syystä se onkin saanut kutsumanimiä ”totaalisesti pilattu” tai ”yksi iso ruma jalokivikauppa”.  Surullista katseltavaa se tietysti on, kun turistit ovat käyneet saarella ja tutuksi on tullut vain Cartierin, Cardowin tai Longinesin tuotteet.





Mutta kannattaakin mennä muutama kortteli pois ostohemmetistä, niin alkaa näkyä latinalaiskorttelia, paikallisruokaa ja tavallisia ihmisiä. Siellä on aikaa katsella katujen nimiä ja kuvitella aikaa ennen turismia.

Mr Sky with his nice hat










































Papeillakin on omat parkkipaikat
Citykukko



Ei kommentteja: