Translate

maanantai 28. marraskuuta 2011

Kaveririkas marraskuu

Treenausta illan keikkaa varten

Vinssikahva apurina

Terveisiä Länsi-Turunmaalta

Tai Nauvosta...
On siinä ollut rakentamista!

Terveisiä Paraisilta

Elvis soitti ja lauloi perjantaina, keikkamatka oli sarjassamme lyhkäisimpiä – veneestä laiturinkautta rannalle ja lähimpään ravintolaan. Peruukki oli villiintynyt säilytyksen aikana (keulassa keikkuu) ja se oli taas pestävä ja kammattava, vinssi kahvasta on tullut oiva jalusta, mihin styroxpään saa kiinni kuivauksen ajaksi. Pää toimii muuten mainiona ”varaspelättimenä”, kun sen jättää sopivaan kohtaan istuinkaukaloon – kaukaa katsottuna se näyttä ihan aidolta ihmiseltä! Välillä itsekin pelästyy, kuka meille nyt on tullut kylään.
Valtaosa veneilijöistä on täällä miehiä ja kaikilla on auttamattoman lyhyet hiukset, siinä ei hyvälläkään myyntipuheella saa saksiaan esille. Täytyisi varmaan laajentaa toimenkuvaa ja siirryttävä ostoskeskuksiin letittämään – siellä on sankoin joukoin suomalaisia jonottamassa letitystä. Hentti voisi seisoa vieressä muskeleineen noin niin kuin suojelemassa. Voisi näet huikan suututtaa paikallisia letittäjiä suomalaisen kilpailijan tienistit.

Muuten aika täällä on mennyt odotellessa pressunparannustöitä ja venettä huollellen. Suolavesi ja aurinko yhdessä jättävät armottomat jälkensä joka puolelle.  Englannista kanteen tarttuneet ruosteiset metallihippusetkin lähtevät irti ainoastaan kynnellä hangaten, joten olimme kontillaan lauantaina puunaten kantta puhtaaksi.
Masto ja muut alumiiniosat pestiin makealla vedellä ja jos energiaa riittää, niihin saisi taas laittaa suoja-ainetta.

Saimme vieraita sunnuntaina, melkein meinasin taas sanoa Paraisilta, vaikka he todellisuudessa asuvat Nauvossa tai siis oikeammin Länsi- Turunmaalla, vaikkakin jonkun ajan kuluttua heistä tulee taas nimenuudistuksen myötä Paraislaisia.
Nimenuudistus on ollut yhtä sekava, kuin edellinen teksti. Sanotaan nyt että
Leif ja Nina tulivat kuitenkin varmuudella Suomesta, se nimi on ja pysyy.

Vaihtelimme kuulumisia ruoan ääressä niin päivällä kuin illallakin – kuka tekee mitäkin Gabriellalla (Viking Line), mitä kotipaikkakunnalle kuuluu ja mitä samanikäiset lapset nykyään hääräävät.
Eipä sitä olisi kesällä Suomesta lähtiessä uskonut näkevänsä näin monta tuttua marraskuussa!


Ei kommentteja: