Translate

keskiviikko 30. marraskuuta 2011

10 miljoonaa turistia, minä yksi niistä.

Bananas

Taatelit

Saksalainen risteilyalus

Joulun tunnelmaa

Banaanit matkalla

Taateleita
Kanarian saaria on kaikkiaan 8 kappaletta ja vierailimme niistä ainoastaan kolmessa. Kaikki olivat hyvin erilaisia rakennustyyliltään ja turismiltaan. Luin jostakin saarille saapuvan vuosittain 10 miljoonaa turistia ja voitte laskea mielessänne, mikä määrä pelkästään vesipulloja kertyy, jos jokainen turisti ostaa 7 pulloa lomansa aikana ja pakkaa yhtä monta muovikassia paikallisessa marketissa, puhumattakaan suihkuvedestä… 70 miljoona vesipulloa pelkiltä turisteilta!


Kysyin apteekista onko vesijohtoveden juominen vaarallista, sillä olemme juoneet tähän saakka aina paikallista kraanavettä. Vastaus oli, ettei se nyt ole vaarallista, mutta siitä voi saada bakteereja…Keittämällä käy kuulemma hyvin ruoanlaitossa.
Sitä nyt on kuitenkin tankattu veneen säiliöön ja juotukin, salaatit ym pesty samalla vedellä ja vielä ollaan ihan normaaleja.

Turismin lisäksi saarelaisia pitää hengissä trooppinen maanviljely, tuotteina on banaani (tietty),kahvi, taateli, appelsiini ja kasvatetaanpa täällä vehnää, ohraa, maissia ja perunaakin. Kovaa työtä vaati viljelyksien hoitaminen näillä rinteillä.


Täälläpäin on ollut monta kysyjää purjehdusmatkalle mukaan – tyypillisin on alle 30 vuotias, omien puheiden mukaan kaiken osaava ja maailman mukavin sekä sosiaalisin ihminen. Ironisinta vain on se, jos otat mukaasi jonkun tuntemattoman, on kapteenilla täysi vastuu kyseessä olevasta ihmisestä.
Viime kädessä joudut maksamaan kaverille matkan takaisin, jos hän ei jostain syystä pääse maahan. Mutta ilmeisesti sitä kannattaa yrittää, sillä ilmoituksia on joka puolella satamaa.

Ei kommentteja: