Translate

lauantai 5. marraskuuta 2011

Musiikki- ilta


Sää täällä Lagosissa on ollut viikon ajan tosi tuulinen ja sateinen. Välillä on ollut ukkosta ja tuuli yltynyt puhaltamaan 20 m/s, joten olemme odotelleet parempaa keliä. Sateettomina hetkinä olemme pesseet pyykkiä ja kuivatelleet venettä tai kävelleet ruokakauppaan, sateisina hetkinä olemme katselleet dvd-elokuvia ja vain laiskotelleet.
Ruokalistalle on vaihteeksi valittu persikka-aurajuusto broileria ja ystävänkeittoa, hyväksi koettuja reseptejä on jaettu myös naapuriveneilijöille.

Koska ilma on ollut huono, meitä odottelevia on monta, hyvä niin, sillä olen päässyt parturoimaan muutamat hiukset. Tein hauskan hollantilaisen kanssa vaihtokaupan – leikkasin hänen hiukset ja sain parturointiin sopivan kokoontaittuvan tuolin. Hentillä ei ole ollut yhtä hyvä tuuri tienistien kanssa, sillä viime viikolla alkanut flunssa on päättänyt jäädä asumaan kurkkuun. Mutta olemme sen sijaan nauttineet paikallisten musisointia.
Lähdimme eilen illalla puoli kymmenen jälkeen keskustaan kansainvälisellä kokoonpanolla viidestä eri veneestä. Pöytämme ääressä oli Ruotsi, Hollanti, Englanti ja Suomi edustettuna kuunnellessamme Fadoa.

Fadoa oli esittämässä vahvaääninen nainen ja kaksi hyvin soittavaa kitaristia. Esitettävä musiikki on tunteikasta ja kertoo elämästä. Valaistus himmennetään esityksen ajaksi ja tunnelma on hyvin erikoinen.
Esitys kesti aina yli puolenyön, jonka jälkeen suuntasimme kuuntelemaan satamassa esiintyviä Lissabonilaisia nuoria. Kolmihenkinen bändi soitti uskomattoman hyvin ja tummaihoinen naissolisti lauloi syvällä äänellä niin hienosti, että niskahiukset nousivat pystyyn. Kuuntelimme musiikkia aina puoli kolmeen saakka, jonka jälkeen olimme valmiit nukkumaan. Ilta oli ollut hauska ja varmaan osaan porukasta taas törmätään myöhemmin jossakin Kanarialla.

Tämän päivän aikana varustamme matkaa kohti Kanariaa. Matkan pituus on 500 mpk, ja arvioitu kesto 5-7 päivää. Ruokaa on varmuuden vuoksi varattava viikoksi ja osa siitä saisi olla helposti valmistettavaa, jos keli on huono kokkaukseen. Porkkana, kaali, paprika, sipuli salaatti viinietikkaliemeen valmistettuna on hyvin säilyvä, samoin papusalaatti, joten teen niitä jääkaappiin isot astialliset etukäteen. Lisäksi hedelmiä, joita voi kuoria ja pilkkoa valmiiksi rasioihin. Kalanyytit uunissa saavat olla yhden päivän ruoka, täytetyt tortillat toisen ja loput tehdään sään mukaan. Nuudelit valmistuvat nopeasti ja niiden kanssa käy kana, kala tai liha. Sämpylöitä voi paistaa matkan loppupuolella, jotta saadaan tuoretta leipää. Lisäksi vieheet veteen ja toivotaan jonkun tarttuvan koukkuihin.  Kaipa näillä eväillä pärjätään.
2 kommenttia:

Dave kirjoitti...

Maukkaasti näyttää matka etenevän. Minkämerrkinen teidän uuni on? Sehän ei ollut kaasusellainen. /Dave

Arja ja Hentti kirjoitti...

Hello. Sehän on kaasusellainen ja Eno- merkkinen. Toimii hyvin , mutta lisäksi meillä on sähkögrilli, pieni ja vähäruokainen...