Translate

tiistai 1. marraskuuta 2011

Kalasaalis

Lähdön tunnelmissa

See you again in ?

Tommy oli auttanut naapurivenettä ja saanut lahjaksi heidän onkiman tonnikalan. Tietämättä mitä kalalle täytyisi tehdä, hän kysyi meiltä neuvoa ja ehdotti jos söisimme sen porukalla pois.
Anki on miehistömme kalavastaava ja sai kunnian putsata kalan grillauskuntoon.

Työ oli helpompi kuin luultiin ja pian meillä oli pihvit grillissä. Teimme lisäksi salaatin ja laitoimme pöytään portugalilasia juustoja patongin kanssa – siinähän meillä oli juhla-ateria hetkessä. Kaivoin esille Englannista kirpputorilta ostetut kalaveitset ja haarukat esille, juomana oli sekä rosé että valkoviiniä. Ilta oli hauska ja Tommy kertoi päättäneensä jäädä Lagosiin puoleksi vuodeksi, hinta oli edullinen 2000 euroa ja sisältää sähkön, internetin, suihkun ja veden. Kuukausihinta asumisesta on melko pieni ja merelle pääset koska haluaa. Moni jättääkin veneensä Portugaliin juuri edullisen hinnan takia, jotkut matkustavat välillä kotiin ja palaavat taas purjehtimaan.

Ilta oli Ankin ja Svanten viimeinen ilta veneessä ja tiistaina he suuntaavat junalla kohti Lissabonia.
Kymmenen päivää meni nopeasti ja hauskaa on ollut. Saimme kokea yö- ja päiväpurjehdusta, tyyntä ja myrskyä, hellettä ja kylmää. Näimme delfiinejä, jalohaikaroita, kuovin, myrskylintuja ja muutama tunnistamatonkin lintu mahtui mukaan. Kävimme viinitilalla ja saimme läpileikkauksen Portugalilaisesta ruoasta. Mitä muuta sitä olisi ennättänytkään tehdä, paitsi käydä saunassa Sesimbrassa?

Ei kommentteja: