Translate

tiistai 3. huhtikuuta 2012

3..4 2012 Port- LouisSiirryimme Baie Mahaultista Port -Louisiin. Eli Basse Terrestä Grande-Terreen, edelleen Guadeloupessa. (Täällä tulee saarien ja paikkojen nimiä tiuhaan tahtiin, ota kartta esille, niin pysyt kärryillä.) Purjehduskeli oli hieno, ainoana miinuspuolena oli kannen kuumuus - siellä ei voinut kävellä avojaloin. Mittarimme näytti varjossa 44 astetta.  

Port- Louis on pieni kalastajakylä ja ei ehkä niin tavanomainen veneilijöiden paikka. Paikka osoittautui aivan ihastuttavaksi ja ihmiset (vaikka olivatkin ”ranskalaisia”) olivat erittäin mukavia ja kohteliaita. Kadulla tervehdittiin ja joka paikassa tunsit itsesi tervetulleeksi.
Talot olivat vaatimattomia, mutta siistejä. Palveluitakin oli pieneksi paikaksi paljon – leipomo, muutama ravintola, vihanneskauppa ja marketti, olipa siellä jopa apteekki. 

Istuimme illalla rannalla odottaen Green Flashiä - tuota erikoista valoilmiötä auringon laskiessa horisontin taa. Vihreä valonpilkahdus ei tule usein, mutta tänään meitä onnisti. Kirkas vihreä valo muistuttaa tosiaan salamaa ja kestää vain pienen hetken.

Myöhään yöllä sai ihmetellä veden kirkkautta – kuutamo valaisi pohjaan saakka, vaikka vettä olikin 5 metriä. Että maailmassa on vielä näin kirkasta vettä!

Ei kommentteja: