Translate

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Elämää AntiguassaFalmouthin lahden perällä on isojen paattien parkkipaikka. Veneiden vai pitäisikö sanoa laivojen varustelutaso poikkeaa hivenen Serenan varusteluista. Meillä täytyy kivetä mastoon tikkaita pitkin, mutta täällä korkeimmissa mastoissa on hissi. Meillä on kumijolla tai dieselkanistereita kannella - heillä on helikopteri. Vähän köyhemmillä vain Rib- vene ja pari vesijettiä. 
Mikä lelu kannella!


Vaikka Hentillä oli auringon haalistamat shortsit ja hihaton t-paita eikä kultakäätyjä kaulassa, joku paikallinen pesupoika luuli häntä varakkaaksi ja kysyi, tarvitsisiko veneemme pesua ja kiillotusta. Olisi tarvinnut, mutta poika olisi saanut sydänkohtauksen veneen pienuudesta ja kunnosta. Joten kohtelias ilmoitus kiitos ei riitti. 

Melkoista työtä tuo isojen veneiden kiillotus ja puhdistus. Parhaimmillaan pari kaveria roikkuu valjaissa pesten ikkunoita, kolme pesee kantta, neljä jollasta käsin pesee ja kiillottaa sivuja. Mutta eivätpä tee turhaa työtä, saimme peilata veneen kyljestä omaa jollamatkaamme. 

Kivat rekisterikilvet, miksei Suomessakin voisi olla vastaavia?
Antigualla on tosi kuivaa edellisiin saariin verrattuna. Näköpiirissä on kaktuksia ja karrelle palanutta ruohoa. Lampaat laiduntavat jalkapallokentällä, jossa turbaanipäinen mies maalaa kuivaan ruohoon kalkkiviivoja seuraavaa ottelua varten - kaikki sulassa sovussa.

Kirkosta kuului iloinen laulu ja kysyimme katseellamme lupaa tulla sisälle. Kaikki viittoilivat iloisesti meidät tervetulleiksi. Naispapilla oli kukikas mekko ja musta lierihattu, jalassa crocsit. Iso mikrofooni kädessä hän lauloi ja kirkkokansa löi tamburiineilla tahtia. Äänentoistolaitteet olivat isommat kuin Paraislaisilla bändeillä. Kirkkokansa tanssi paikallaan käsiänsä taputellen tai heilutellen, huudelleen halleluja ja laulaen mukana. Jos papin mielestä laulu oli liian eleetöntä, otettiin se uusiksi.

Seinät olivat roosan väriset ja alttarilla oli punainen kokolattiamatto. Pari kattokruunua roikkui katossa ja penkit olivat kuin Suomessa. Kirkon jälkeen oli kuulemma juhlat rannalla, olihan pääsiäinen.


Pääsiäinen oli tyystin unohtunut meiltä. Suurin osa paikoista on kiinni eivätkä bussit kulje. Olemme kävelleet ja snorklanneet ajankuluksi, lueskelleet uusia lintu- ja kalakirjoja sekä katselleet Paulin tuomia leffoja. Hentti vaanii kameran kanssa kilpikonnaa. Ohi lipuu silloin tällöin purjelaudalla seisovia Paddle Boardin harrastajia.

Ei kommentteja: