Translate

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

4.4. 2012 AntiguaNimen saarelle antoi kukapas muu kuin Kolumbus, Sevillassa olevan kirkon nimen mukaan, Santa Maria la Antigua. Maa on ollut Britannian siirtomaa vuodesta 1632 ja itsenäistyi vuonna 1981. 
Saari on tunnettu upeista hiekkarannoistaan, joiden ääreen mm. Eric Clapton, Ken Follett ja Oprah ovat talviasuntonsa rakennuttaneet. 


Purjehdus Port- Loiusista tänne kesti alle kahdeksan tuntia, aallokko oli pientä ja tuulta oli 4-6 m/s idästä. Leppoisa purjehduskeli, jota olisi kaivattu silloin, kun vieraamme Suomesta olivat täällä. Veden lämpötila on mukavat 29,4 astetta.

Kun lähestyimme saarta, vastaan tuli 194 jalkainen purjelaiva. Vain viisinkertainen Serenan pituuteen nähden! Saimme vähän esimakua, millaisia veneitä Falmouth Habourissa on. Jättäydyimme taemmas Pigeon Beachin edustalle, missä veneiden kokoluokka oli meille tutumpaa. Mahtaako täällä meidän dollareilla saada edes vesipulloa?

Iso kilpikonna kellui veneemme ohi ja oikealla puolella alkoivat korallit. Taempana hohti hieno hiekkaranta ja kaikkialla turkoosin kirkas vesi. Uusi osoitteemme vaikutti paratiisilta.

Hentti tarkisti snorklaten ankkurin pitävyyden ja sitten taas perinteinen jollan vesille lasku ja perämoottorin kiinnitys. Kaivoimme itä karibian dollarit esille eurojen sijaan. Ajoimme jollalla Yacht Clubin laiturille, missä luksusveneitten fenderit olivat isompia kuin meidän jolla. Maahantulo muodollisuudet hoidettiin English Habourissa, jonne oli kymmenen minuutin kävelymatka. Paikka toimi 1700- luvun loppupuolella Horatio Nelsonin tarkkailupaikkana, enkä ihmettele miksi, sen verran piilossa lahti on mereltä katsottuna.

Rakennuksissa oli selkeä siirtomaatyyli, sitä tuttua Englantilaista.Ei kommentteja: